Ez a legegyszerűbb mód, hogy megtisztítsuk az edények alját a ráégett zsírtól, makacs szennyeződésektől

A normál mosogatás nem távolítja el az összes szennyeződést az edények aljáról, a makacsabb lerakódásokhoz súrolószert kell használnunk. Ennek adjuk most három környezetbarátabb és olcsóbb alternatíváit, ráadásul gumikesztyűt sem kell használnunk hozzájuk:

A fel nem használt teafilterek remek megoldást kínálnak: töröljük át velük a lábas alját. Nem az ízesítés számít, hanem az, hogy ezek a filterek beszívják a zsiradékot, illetve minden lerakodott szennyeződést.

Remek megoldás a szódabikarbóna is: négy-öt kanál szódabikarbónára és egy kevés vízre lesz szükségünk, amit beleöntünk az elkoszolódott edényünkbe. Ezután tegyük oda főni a tűzhelyre, attól függő időre, hogy mennyire makacs lerakódással van dolgunk. Ezzel a módszerrel az edény belsejéből kioldódnak a lerakodott szennyeződéseket, még a legmakacsabb zsíros lerakódásokat is eltávolítja. Az evőeszközök tisztítására szintén használhatjuk ezt a megoldást.

Hirdetés!

Hirdetés!

Egy közepes méretű burgonya is jó szolgálatot tesz, ha kettévágjuk és szódabikarbónába mártjuk. Ezután a szódabikarbónába mártott fél burgonyával átdörzsöljük az edény alját akár kívülről, akár belülről. Látjuk majd, hogy milyen hatékony megoldást kaptunk.

Hirdetés!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is alkalmazhassák ezeket a természetes, mégis hatékony a megoldásokat!

Hirdetés!