EZ a világ legegészségesebb gyümölcse: 20-szor több C-vitamin van benne, mint a narancslében!

Az indiai egres, egy a hagyományos egressel ellentétben fán termő, kis méretű gyümölcs, de a növény gyökere, levele, virágai és a magjai is hasznosíthatók. A növény gyógyászati felhasználása már az ősi ayurvedikus iratokban is megemlítik.

Hirdetés

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az indiai egrest, az számos kiemelten pozitív egészségügyi hatással bír.

Támogatja az immunrendszer működését, lassítja az öregedést. Azt szokták mondani, hogy egyetlen ilyen kis gyümölcs hatóereje felér 20 narancséval!

Hirdetés

Ez a kijelentés merésznek tűnik, de számszerű tény, hogy 100 gramm egres 470-680 mg C-vitamint tartalmaz! Ezzel a legerősebb antioxidánsként tartják számon ezt az egyszerű megjelenésű gyümölcsöt.

Éppen ezért leköti a szabadgyököket, de a csont- és az immunrendszernek is nagy barátja. Az indiai egres hatása tisztítja az ereket, és támogatja a fehérvérsejtek termelődését.

Ezen kívül gazdag B-vitaminokban, foszforban, kalciumban, vasban és karotinban is.

Hirdetés

1.) Segíti a máj, valamint a hasnyálmirigy működését, csökkenti a vércukor szintjét, továbbá optimalizálja az inzulintermelést. Ígéretes kutatások vannak már arra is, hogy napi 3 gramm egrespor segíthet stabilizálni a cukorbetegek állapotát is.

2.) Az indiai egrest erős méregtelenítőként tartják számon, amely kisöpri a májból a felgyülemlett méreganyagokat.

Hirdetés

3.) A bőrünk, a hajunk és a körmeink nagy barátja! Nem véletlen, hogy számos kozmetikai termékben megtaláljuk. Megújítja a bőrt, pattanás ellenes hatással bír, fékezi a hajhullást, valamint az őszülést és a korpásodást.

4.) Támogatja a megfelelő gyomorműködést, segít az emésztési problémák és a gyomorfájdalmak ellen.

Hasznos volt? Ne felejsdt el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés