Ezért ne egyél soha görögdinnyét este, lefekvés előtt!

A görögdinnye rendkívül egészséges, folyadékban gazdag, Átmossa a veséket, és a benne található ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően normalizálja a vérnyomást.

Az esti órákban azonban kifejezetten ellenjavallott a fogyasztása, amelynek több oka is van. Leginkább a déli órákban fogyasszuk, amikor az emésztés egy aktív fázisában van.

Az ellenjavallatok az esti fogyasztás kapcsán: lassítja az emésztést, és megterheli a gyomrunkat, így az arra hajlamosak másnap hasfájásra ébredhetnek. Az érett görögdinnyének magas a cukortartalma, így súlygyarapodást okozhat, az energiát a szervezet ugyanis nem tudja felhasználni, ha az esti órákban fogyasztjuk el.

Hirdetés

Ráadásul mivel sok folyadékot tartalmaz, könnyen lehet, hogy felébredünk, és ki kell mennünk vécére, akár többször is, amely pedig megzavarja a pihenésünket.

A fenti ellenjavallatok természetesen csak az esti órákban való görög dinnyefogyasztásra vonatkoznak, a többi napszakban, különösen a déli órákban fogyasszuk bátran ezt a egészséges gyümölcsöt. Rengeteg jótékony hatással rendelkezik.

Hirdetés

A nagy forróságban segíthet megelőzni, hogy hőgutát kapjunk, ráadásul, mivel sok vizet tartalmaz, hidratálja a szervezetet, és segít abban is, hogy kiürüljenek a vesékben lerakódott méreganyagok. Ehhez magas kálium tartalma is hozzájárul.

Magnézium és kálium tartalmának hála segít normalizálni a vérnyomást, és mivel C-vitaminban, Luteinben és béta-karotinban gazdag, segít megelőzni a szemek romlását.

Tartalmaz egy Likopin nevű antioxidánst is, amely leköti a szabad gyököket, és így többféle betegség megelőzésében is segítségünkre van.

Béta-karotin tartalmánál fogva segít a szervezet öregedését lassítani, ráadásul a benne lévő C-vitamin és kálium segít a szervezetben a koleszterin szintjét szabályozni. Ezzel pedig hozzájárul ahhoz, hogy szívünk tovább egészséges maradjon.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés