Ezzel a 100 forintos szerrel simán eltüntetheted valamennyi ráncodat! Rád sem fognak ismerni!

A zselatin egy csodálatos anyag, amely ráadásul nem is drága. Nagy kozemtikai szalonokban is alkalmazzák, mert kisimítja és puhábbá teszi a bőrt, serkenti a vérkeringést.

Az ott alkalmazott kozmetikai szerek, amelyeknek ez a hatóanyaguk, azonban igen borsos áron elérhetőek csak. A zselatin házilagos alkalmazása ennél sokkal olcsóbb, de közel ugyanolyan hatékony.

Zselatinból készíthetünk arckrémet:

Hirdetés

Fogjunk egy edényt, és abban egy kiskanál zselatinport fél kiskanál vízzel jól keverjünk el, majd keverjünk hozzá fél kiskanál glicerint, 3 kiskanál mézet, valamint egy csipet szalicil savat.

Ezután helyezzük az edényünket egy nagyobb másik edénybe, amelyet vízzel töltöttünk meg. Tegyük a tűzhelyre, és gyújtsunk alá. Melegítsük, míg teljesen összeáll a krémünk.

Ezután a krémet tartalmazó edényt vegyük ki, és míg hűl a krém, folyamatosan kevergessük.

Esténként nagyjából kettő órával lefekvés előtt kenjük be az arcunkat, és úgy 20 perc hatóidőt követően egy papírtörlővel töröljük meg az arcunkat. A krémet tároljuk a hűtőszekrényben.

Használhatjuk a zselatint ugyanakkor ránctalanító arcmaszk készítésére is:

Hirdetés

Egy kiskanál zselatinport és ugyanannyi vizet elkeverünk, és miután összeállt, finoman bevonjuk vele az arcunk bőrét. Tíz percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel, jól öblítsük le.

Ez a maszk kisimítja és puhává teszi az arcbőrt, ráadásul a vérellátás is javul.

Hidratáló arcmaszk banánnal és zselatinnal:

Melegítsünk vizet, majd 2 kiskanál vízbe keverjünk bele egy kiskanál zselatinport. Várjunk egészen addig, amíg meg nem dagad. Ezután mehet bele kettő kiskanál banánpép. Vigyük fel a maszkot az arcunkra, majd húsz percig hagyjuk hatni. Ezután pedig langyos vízzel mossuk azt le. Bőrünket kisimítja, finom puhává varázsolja!

Ne alkalmazzuk, ha bármely összetevőre érzékenyek vagy allergiásak vagyunk! Ennek megállapítására alkalmazás előtt végezzünk bőrtesztet a kezünkön.

Hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés