Férfinak álcázta magát, mert csak így lehetett orvos! A világ első SIKERES CSÁSZÁRMETSZÉSE az ő nevéhez fűződik!

Amikor 1865-ben elhunyt a 71 éves sikeres sebész, James Barry, mindenki gyászolt. A házvezetőnő készítette elő a testét a temetésre, és sokkoló dolgot vett észre… Nade kezdjük az elején, az 1700-as évek legvégén…

Hirdetés

A híres orvos Margaret Ann Bulkley néven született, édesapja egy ír kereskedő volt. Igen, jól olvasod, valójában nő volt! Mivel a nők akkoriban nem járhattak egyetemre, már igen korán el kellett kezdenie magát férfinak kiadni, ha meg akarta valósítani a küldetését, amire hivatva érezte magát!

Egészen haláláig le sem lepleződött, és bár az egyetemen a csoporttársai sejtették, hogy van egy nagy titka, de csak arra gondoltak, hogy fiatalabb, mint amennyinek mondja magát.

Hirdetés

Persze azt gondolhatnánk, hogy ha sikeresen férfinak adta ki magát, akkor erős testalkatú, férfias hölgy lehetett. Azonban a valóság teljesen más volt: csupán másfél méter magas, filigrán testalkattal rendelkezett!

Anyai nagybátyja vette a szárnya alá, aki a Királyi Művészeti Akadémia tagjaként számos befolyásos embernek bemutatta őt. Amikor a lány tizenhét éves volt, nagybátyja meghalt, és Margaret Ann felvette a nevét, és az orvosi egyetemre is ezen a néven jelentkezett.

Hirdetés

Hirdetés

De mégis hogyan sikerült elérnie, hogy elhiggyék neki, hogy férfi? Hosszú kabát, és magasított cipőtalpak segítségével próbált férfiasabbnak tűnni, és a hangját is elváltoztatta. Annak érdekében, hogy alakítása hitelesebb legyen, temperamentumos személyiségét használta fel, sokat kiabált a betegekkel, beosztottaival, és egyszer valakit még párbajra is hívott. Ezenkívül sokat káromkodott és a nőkkel pedig kacérkodott, így azt a látszatot keltve, hogy ő bizony nagy szoknyavadász!

A valóságban azonban nem akart semmi mást, mint sikeres sebész lenni, hogy tehessen az emberekért! Katonakórházakat vezetett, és nem kisebb eredményt ért el, mint hogy ő hajtotta végre a világ első sikeres császármetszését, amelyet az anya és a csecsemő is sikeresen túlélte. Érdekesség, hogy a műtétet 1826-ban érzéstelenítés nélkül, egy konyhaasztalon végezte el.

Az ő története az bizonyítja, hogy ha valamit nagyon akarunk, el tudjuk érni, különösen akkor, hogyha jóra irányulnak a céljaink! Neked mi a véleményed?

Hirdetés