Fogott féltucat PET palackot és pár perc alatt gyönyörű szépen lehűtötte a lakását! Ha nincs klímád, ez sokat segít a nyári forróság idején:

Ahogy telik és múlik az idő, évről évre egyre melegebbek a nyarak, és egyre több olyan nap van, amelyre az izzó, forró kánikula jellemző. Idén még eddig viszonylag olcsón megúsztuk, de ne legyenek illúzióink. Bőven lesznek idén nyáron is olyan napok, amelyeket légkondicionálás nélkül lehetetlen lesz elviselni. A klíma berendezés azonban igen drága, és nem mindenki engedheti meg magának, hogy beszereltesse vagy üzemeltesse.

Hirdetés

Most egy olyan megoldást mutatunk, amely sokkal olcsóbb: csupán egy ventilátor és pár műanyag palack szükséges hozzá. Az alábbi videóban részletesen bemutatják, hogyan kell elkészíteni, de azt röviden össze is foglaljuk:

Előkészítünk 6 db műanyag flakont, melyeknek levágjuk a felső részét, pont ott, ahol a címke kezdődik. Ezután levesszük a kupakokat. Fogunk egy kartonlapot, és arra a ventilátorunknak megfelelő átmérőjű kört rajzolunk.

Hirdetés

Ezután kivágjuk a kört. A már kivágott körre 6 db kisebb kört rajzolunk, és ehhez a flakonokat használjuk, arra figyeljünk, hogy ezek szimmetrikusan helyezkedjenek el egymás mellett.

A videóban láthatjuk, hogyan is kellene kinéznie. Az előzőleg elvágott műanyag flakonokat beletesszük a kivágott kis körökbe, és ragasztószalaggal rögzítjük. Szilikonpisztollyal rögzítjük a flakonokat, hogy még stabilabban álljanak.  Minden egyes flakon között két lyukat vágunk, és műanyag bilincset helyezünk bele, ezzel rögzítjük majd a ventilátorra. Levágjuk a műanyag bilincs szabad részét, és készen van a szerkezetünk, amely a videóban is látható.

A ventilátor az alábbi elven működik:

Hirdetés

És a beígért videó:

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés