Az elektromos főzőlapom tiszta zsír és ráégett kosz volt: a szomszédasszonyom megmutatta, hogyan lesz olyan, mint az új

Akinek elektromos főzőlapja van otthon, az bizonyára tudja, hogy milyen könnyen bepiszkolódik, és egy idő után már egyre nehezebb azt megtisztítani. Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy a szennyeződésektől megszabaduljunk, vagy akár a makacs foltokat eltávolítsuk, de azt is, hogy ne karcoljuk össze ezt az újonnan még oly ragyogó és csillogó felületet.

Az alábbiakban következnek azok a tippek, amelyeket a szomszédasszonyom adott. Kapásból rávágott három olyan megoldást, amelyeknek mindegyike akár egyenként is kiválóan alkalmas a főzőlapok megtisztításához. Még válogathattam is. Ahogyan most Te is:

1.) Letöröljük a tűzhelyet ecet segítségével, majd szódabikarbónát hintünk a felületére. A szennyezettebb részekre értelemszerűen többet. Ezután vizet forralunk, beleáztatunk egy törölközőt, majd kicsavarjuk. Leterítjük vele a tűzhelyet, hagyjuk negyed órán át hatni, majd mikor levettük, egy szivaccsal áttöröljük a főzőlapot. Ragyogóan tiszta lesz, anélkül, hogy össze-vissza karcolnánk!

Hirdetés!

2.) 1 liter vízhez tizedannyi ammónia oldatot és 3 dl alkoholt keverünk, majd ezzel bepermetezzük a főzőlap felszínét. Hagyjuk egy kicsit hatni, majd letöröljük. A hatás megint ugyanaz, a ragyogóan tiszta felszín!

3.) Mosogatószerrel is meg tudjuk oldani a feladatot: egyszerűen letöröljük a felszínt egy mosogatószeres szivaccsal, majd rászórunk némi szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot. Összekeverjük a hatóanyagokat magán a főzőlapon, ez garantáltan betesz a foltoknak! A végén eltávolítjuk a vegyszereket, majd szárazra töröljük a főzőlapot!

Hirdetés!

Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is kipróbálhassák!

Amikor olyan vegyszereket használsz, mint a hidrogén-peroxid, vagy az ammónia, mindig vedd figyelembe a csomagoláson olvasható instrukciókat!

Hirdetés!