Gondod van a vizesedéssel? Íme 9 módszer, ami fokozza a nyirokkeringést!

A nyirokrendszer rendkívül fontos az emberi szervezetben, azonban jelentőségét sokszor nem hangsúlyozzák eléggé.

Ez a rendszer ugyanis a szövetekből a vérbe juttatja a korábban kiválasztott anyagokat. Ha nem működik megfelelően a nyirokrendszer, a méregtelenítő rendszer sem képes tökéletesen működni.

Másrészt pedig a nyirokkeringés zavara sok esetben vizesedést okozhat többek között a lábszáron, azt jelezve, hogy valami nem “kerek” az emberi szervezetben.

Hirdetés

A nyirokrendszer egészséges működésének számos módon árthatunk, ezek közül a legtipikusabb hibák a testmozgás elhanyagolása, a túlsúly, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, valamint sajnos egyes gyógyszerek szedése is kedvezőtlenül hat a nyirokrendszer működésére.

Az alábbiakban pár olyan módszert javaslunk, amelyek alkalmasak lehetnek a nyirokkeringés támogatására, serkentésére:

Hirdetés

1: Zuhanyzás előtt (heti kétszer) egy száraz kefével dörzsöljük át a bőrünket lágyan a csuklótól, a bokától, fel, a törzsön befelé haladva.

2: Használjunk váltózuhanyt, amely összehúzza, majd kitágítja a vérereket, segíti a nyirok pumpálását.

3: A testmozgás is sokat segít, hogy meginduljon a pangó folyadék: elsősorban az ugrálósabb edzésformák, mint például az aerobik hatékony ilyen célból. Már napi 20-30 perc látványos változást hozhat.

4: A mély, tudatosan az orron át folyatatott légzés szintén segíti a nyirokfolyadék mozgását.

5: A vizesedés szakember által adott nyirokmasszázzsal is hatékonyan csökkenthető.

6: Fogyasszunk több folyadékot, különösen igyunk több vizet, amely segít felhigítani a testünk váladékait, serkentve a pangó folyadék áramlását.

7: Fogyaszthatunk kasvirág teát, amely nyirokserkentő hatású. Mindig tartsuk be a csomagoláson olvasott utasításokat!

8: A kínai csüdfű gyökere szintén remek nyirokserkentő és immunerősítő. Használata előtt konzultálj szakemberrel, illetve kövesd a csomagoláson leírtakat.

Hirdetés

9: Az éhgyomorra fogyasztott gyümölcs és zöldség olyan savakat és enzimeket juttat az emberi szervezetbe, amelyek szintén támogatást nyújtanak a vizesedés ellenében.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés