Gyömbér fogyasztásánál feltétlenül tartsd be ezeket a szabályokat, mert veszélyes lehet!

A gyömbér intenzíven támogatja immunrendszerünk működését, és számos pozitív hatással bír az egészségünkre, ám fogyasztásának kétségtelenül vannak bizonyos veszélyei is.

A gyömbér segíthet egyes betegségek kialakulásának valószínűségét csökkenteni, továbbá enyhíteni azok tüneteit és lefolyását: így lassítja a daganatos sejtek növekedését, visszafogja a vércukor és a koleszterin szintjét a szervezetben.

Ezenkívül erősíti az immunrendszert, kipucolja a méreganyagokat az emberi testből, enyhíti a hányinger, a köhögés, a migrén, illetve akár a hasmenés, a székrekedés és az aranyér tüneteit.

Hirdetés

Ezenkívül akadályozza a vérrögképződést, javítja a vérkeringést is! Erős fertőtlenítő hatással is bír.

Ennek ellenére azonban vannak olyan helyzetek, amikor kifejezetten veszélyes a fogyasztása:

Hirdetés

Terhesség esetén érdemes kerülni a gyömbér, különösen az utolsó hónapokban. Tekintve, hogy a gyömbért erős természetes “hatóanyagai” beindíthatják a szülést, így koraszülést okozva!

A gyömbér erős zsírégető hatású, így abban az esetben, ha tudatosan súlyt szeretnénk felszedni, nem javasolt a fogyasztása! Egészséges embereknek fogyáshoz azonban kiváló segítő lehet.

Szintén ellenjavallt a gyömbér mindazok számára, akik vér rendellenességgel küzdenek, mint amilyen a hemofília. Mivel a gyömbér hat a vérkeringésre, ilyen betegségek esetében veszélyes lehet a fogyasztása.

A gyömbér erős kémiai anyagokat tartalmaz, és bár ezek egészséges, a “természet patikájából származó” anyagok, vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel kölcsönhatásba léphet. Így többek között a béta-blokkolók, valamint az inzulin alapú gyógyszerek ilyenek. Ilyenek szedése esetében a gyömbér szigorúan kerülendő!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés