Ha neked is van a kertedben rózsa, ezt a trükköt jobb, ha elmented magadnak!

Ha vendégek érkeznek hozzánk, és megcsodálják a kertünket, a rózsákat mindig elsőként veszik észre! Nem is véletlenül! A gyönyörűen virágzó, illatos rózsák meseországot varázsolnak a kertünkbe, amelyek mindig meghálálják a hozzáértő gondoskodást.

Ebben a cikken egy olyan olcsón, és rövid idő alatt elkészíthető tápoldatot mutatunk be, amely segít abban, hogy rózsáink úgy nézzenek ki, ahogyan azt megálmodtuk:

Nincsen semmi más dolgunk, mint egyetlen teáskanálnyi mézet két teáskanálnyi aloe vera lével és egy teáskanál fahamuval elkeverni. Ezután fogjuk a keveréket, öntsük egy pohárba, és úgy háromnegyedéig állott vízzel töltsük azt fel.

Hirdetés

Vágjunk le egy hajtást, és nagyjából tizenkét órára helyezzük bele az oldatunkba. Olyan hajtást válasszunk, amely nagyjából kettő vagy maximum három élő üggyel rendelkezik. A gyengébb hajtások is erőre kapnak, azonban azoknak több időt kell állniuk a tápoldatban.

Hirdetés

Majd miután kivettük a keverékből, szúrjuk a hajtásunkat humuszban ja, és olyan földbe, amely gazdag tápanyagban. Fedjük nejlon zacskóval, de használhatunk műanyag befőttesüveget is. Ezután tegyük meleg, napos helyre.

Időnként emeljük meg a letakarást egy kicsit, hogy levegőhöz is jusson. Ha így gyökereztetjük a hajtást, sokkal egészségesebb növényt kapunk, amely valósággal ontani fogja a szebbnél-szebb virágokat!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés