Emlékszel? 6 éve mentette meg ez a nő a csontsovány 2 éves kisfiú életét, azóta nem járt a szülőfalujában. Most hazalátogatott! Így fogadta az apja a most 8 éves kisfiút:

2016-ban bejárta a világ sajtót ez a kép, amelyen egy szőke fiatal nő palackból itat egy két éves csontsovány kisfiút.

Hirdetés

A nő, Anja Ringgren Lovén felváltva Dániában és Norvégiában él, és az DINNødhjelp szervezet alapítója, amely abban segít, hogy a boszorkánysággal vádolt nigériai gyermekeket megvédjék, és megmentsék az életüket.

Ennek a fényképnek a népszerűvé válása felhívta a világ figyelmét arra, hogy Nigériában még mindig tömeges gyakorlat, hogy egészen kis gyermekeket boszorkánysággal vádolnak és ezért üldöznek.

Hirdetés

Ezeket a gyermekeket kitaszítják, üldözik, és sok esetben fájdalmas ördögűző szertartásnak teszi ki. Bár a helyi törvények szigorúan tiltják mindezt, de elsősorban Nigéria dél-keleti részén ez sajnos mit sem segít az ártatlan áldozatokon.

Ráadásul sajnos sokak számára jó üzlet az ördögűzés, a nigériai filmipar pedig jelentős részben foglalkozik éppen a boszorkánysággal, amely találkozva a reménytelen körülmények között, nagy szegénységben élő helyiek mindennapjaival és babonáival, sajnos azt eredményezi, hogy az átlagtól valamiért eltérő, fogyatékos, különösen izgága, vagy az átlagnál csendesebb és okosabb gyerekeket könnyen boszorkánynak tekintik.

Hirdetés

Miután a Hope (Remény) névre keresztelt kisfiú életét csodával határos módon sikerült megmenteni, a kisfiú az azóta eltelt 6 évben jó pár sorstársával együtt, a DINNødhjelp jótékonysági szervezet által üzemeltetett intézményben él.

Anja azonban úgy gondolja, hogy a gyermeknek joga van ismerni, honnan származik, így most hazalátogattak vele a gyerek szülőfalujába. Ott találkozott apjával és nagybátyjával, akik -mivel egy másik államban dolgoztak- nem voltak jelen akkor, amikor a faluközösség elüldözte a kisfiút. Most pedig kedvesen fogadták.

Így fest a kis Hope (piros ingben) apjával:

Hirdetés

És bár többé biztosan nem fog velük élni, de végre a falu lakói is tanúi lehettek, mennyire átalakult a kisfiú, és talán enyhülnek a lelkükben a káros, embertelen babonák!

Csodálatos dolog, amit ez a bátor nő tesz a gyerekekért! Neked mi a véleményed?

Hirdetés

Hirdetés