Hatalmas vihar közelít, aki itt él, zárjon be mindent, ajtót, ablakot! Erre a 6 megyére narancsriasztást adtak ki, másodfokú a veszélyjelzés!

Alaposan belehúzott az ősz, óriási mennyiségű csapadékra kell számítani a mai napon, 2022. szeptember 15-én!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzés tart fenn az ország gyakorlatilag teljes területére! Szinte bárhol várható zivatar, így az ország valamennyi megyéjére vonatkozik figyelmeztető előrejelzés zivatarveszély miatt, ami azt jelenti, hogy az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, azonban szélerősödésre, jégesőre is számítotunk.

Van azonban hat olyan megye, amelyekre másodfokú figyelmeztető előrejelzés vonatkozik zivatarveszély miatt. Ezek: Zala, Somogy, Heves, Baranya, Csongrád-Csanád, valamint Bács-Kiskun megye. Itt a villámlás mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is! Ráadásul erre a hat megyére felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztewtő előrejelzés vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ezekben a megyékben rövid idő leforgása alatt akár 30 mm-t is meghaladó csapadék eshet.

Hirdetés!

FRISSÍTÉS: A fent említett 6 megyén túl további 3 megyére kiterjesztették a zivatar miatt kiadott másodfokú figyelmeztető előrejelzést. Ezek: Vas, Veszprém, Fejér. Felhőszakadás miatt pedig immár három megye kivétel az egész ország területére vonatkozik a figyelmeztető előrejelzés (kivételek: Békés, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg)

Legyetek óvatosak!

Hirdetés!
Hirdetés!