Házi kenyér: pár perc elkészíteni, de napokig friss! Minden héten megsütöm, soha többé nem veszek több bolti kenyeret!

Ha magunk készítjük a kenyeret, pontosan tudjuk, mit tartalmaz, és akár módosíthatjuk is az összetételét, ha úgy tetszik. Ez egészen biztosan egészségesebb, de nagy valószínűséggel finomabb és olcsóbb megoldás is annál, mint ha a boltban vesszük le a kenyeret a polcról…

Hirdetés

Ráadásul rövid idő alatt elkészíthető, így nem igényel aránytalanul nagy áldozatot..

Az alábbiak szerint készíthetjük el:

Hirdetés

1. LÉPÉS: Feloldunk fél kiskanál cukrot és másfél kiskanál szárított élesztőt negyed csészényi langyos tejben, majd feloldjuk egy csésze langyos vízzel, és összekeverjük.

2. LÉPÉS: Két és fél csésze lisztet megszitálunk, egy edénybe szórjuk, hozzáöntünk 3 ek. napraforgóolajat, valamint fél kiskanál sót. Ezután az első lépésben elkészített keveréket hozzáadjuk, és gyúrjuk, míg végül ruganyos masszát nem kapunk.

3. LÉPÉS: A masszát egy olajjal kikent tálba tesszük, konyharuhával lefedjük, és hagyjuk állni egy órácskát meleg környezetben.

4. LÉPÉS: Enyhén beolajozott ujjakkal a masszát kenyérformájúra alakítjuk, és egy előre kivajazott tepsibe tesszük, adunk neki még egy kis időt, hogy keljen, de közben már előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

5. LÉPÉS: Addig sütjük 180 fokon, amíg szép barna nem lesz. Ekkor tekerjük fel 200 fokra, és süssük át teljesen. Várjuk meg míg kihűlt annyira, hogy már fogyasztható!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!

Hirdetés