“Hosszú ideje külföldön élünk, de hazautaztunk meglátogatni az édesanyámat, még soha nem voltam olyan dühös…”

Az interneten találtuk ezeket az elgondolkodtató sorokat, és a hölgy (nevezzük Erikának) rövid történetének lényegét megosztjuk veletek.

A lényeg az, hogy Erika már nagyon régóta külföldön él, és csak ritkán tudja megoldani, hogy hazautazzon. Ilyenkor azonban mindig meglátogatja a családját.

Azt találta ki, hogy a mostani haza útja alkalmából az egész családot meghívja egy kellemes közös családi grillezésre egy közeli tisztáson, ahol nagyon sokat játszott gyerekkorában.

Hirdetés

Imádta ezt a helyet, és alig várta már, hogy a családjával ott, kellemes körülmények között tölthessék el az időt. Azonban rendkívül elszomorodott, és dühös lett attól, ami a tisztáson fogadta:

Az egész helyet ellepte a szemét, és a gaz, és nagyon nehéz volt olyan helyet találni, ahol nyugodtan tudtak grillezni. Bár a tisztáson volt egy tó is, azonban az is annyira koszos volt, hogy még a lábukat sem merték volna beletenni.

A családtagokat megkérte, hogy legalább ők ne szemeteljenek, gyűjtsék a szemetet egy külön zacskóban. Egyébként volt szemetes a tisztáson, így mindenki más is ki tudta volna dobni a szemetet, ahelyett, hogy eldobálták volna.

A grillezés után már indulni készültek, amikor Erika arra lett figyelmes, hogy a szemetes zacskójuk eltűnt. Érdeklődött a családtagoktól, hogy hol van, mire az egyik nagybácsi büszkén mosolyogva a tisztáson díszelgő szemétkupacra mutatott, és mondta, hogy ő már el is dobta.

Erikának erősen vissza kellett fognia magát…

Ekkor azonban világossá vált számára, hogy az emberek mentalitásában rejlik az ok: ezért lehetséges, hogy akik a saját környezetüket ilyen szinten nem tisztelik, megérdemlik, hogy ilyen körülmények között éljenek.

Mindenkinek adott a lehetőség, hogy példát mutasson, vigyázzon a környezetre, és ezzel másoknak is megmutassa, hogy így kell tenni. Így a gyerekeink hogy fogják megtanulni, hogy becsüljék meg a természetet, és a tisztaságot!?

Neked mi a véleményed?

(ketkes

Hirdetés
)

Hirdetés