Így hívhatunk valakit számkijelzés nélkül, és fedhetjük fel, hogy ki hív ismeretlen számról

1. Hívószámunk elrejtése általános jelleggel

Természetesen beállíthatjuk a telefonunk menüjében, hogy a telefonszámunk mindig rejtetten jelenjen meg. Ez nem tanácsos, mert akkor bárkit hívjunk is, az nem fogja látni, hogy mi keressük, és lehetséges, hogy emiatt nem fogja felvenni a telefont.

Hirdetés

Ez a beállítás a telefonok operációs rendszerétől függően más és más. Egy példa, amely a jelenleg futó Android verziók legtöbbjén működik: a tárcsázóban a jobbra fent lévő menüben koppintsunk a „Beállítások”-ra, majd azon belül a „Telefonos fiókok” menüre. Itt válasszuk ki a SIM kártya fiókot, és a “További beállítások” menüpont alatt, a „Hívóazonosító” menüben eldönthetjük, hogy a szám elrejtését vagy a szám megjelenítését szeretnénk-e alkalmazni. Ezt a beállítást természetesen később is módosíthatjuk, és onnantól az új beállítás lesz érvényes.

2. Hívószámunk elrejtése alkalmi jelleggel

Egy adott hívás kapcsán elrejthetjük a telefonszámunk megjelenítését, ha beírjuk a tárcsázott szám elé Magyarországon a #31-es kódot.

Hirdetés

3. Névtelen bejövő hívások

Léteznek olyan alkalmazások, amelyeket kifejezetten a névtelen telefonszámok felfedésére hoztak létre. Ezek közül azok, amelyeket a legtöbben használnak, kiterjedt adatbázissal és széles körű funkciókkal rendelkeznek. A legfelkapottabb ezek közül a Truecaller, amely a névtelen hívók “felfedésén” kívül hívásblokkolásra és spam szűrésre is használható. Letölthető Android alatt a Play Áruházból, Iphone esetében pedig az AppStore-ból.

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés

Hirdetés