Így szenved és jelez az emberi bőr, ha a testünket erősen túlterheljük cukorral

A túlságosan megemelkedő vércukorszint könnyen gyulladást okoz a szervezetben, amely legelőször a bőrön látszik meg. Sokaknál az első tünetek a pattanások, azonban ezek hiányában is sok más egyéb tünet jelentkezhet, amelyről kevesen tudják, hogy (más egyéb hatások mellett) akár a túlzott cukorfogyasztás IS okozhatja őket.

Hirdetés

Így többek között a ráncosodást és a bőr idő előtti, szemmel látható öregedését is.. Amennyiben túlzottan sok cukorban gazdag élelmiszert, illetve italt fogyasztunk, mindennek kitesszük magunkat.

A szervezet anyagcseréje során szabad gyökök keletkeznek, amelyek megtámadják a környező sejteket, károsítják őket, és ez vezet a bőr állagának gyors romlásához, sőt szem alatti karikákat, sápatag, élettelen arcszínt is eredményezhet.

Hirdetés

A bélfórára is károsan hat a sok cukor: a bennünk élő jótékony baktériumok,a probiotikumok mint a laktobacillusok és a bifidobaktériumok feltétlenül szükségesek a szervezet és az immunrendszer megfelelő egyensúlyához.

A túlzott cukorfogyasztás tünete is lehet, ha a bőröd kiszárad, sebeid lassabban gyógyulnak, illetve a bőrön ekcéma is megjelenhet. Ennek oka az is lehet, hogy a túlzottan sok cukor felborítja a bélflóra egyensúlyát, és csökkenti a számunkra hasznos, jótékony bélbaktériumok számát.

Az egyes élelmiszerek tekintetében a szakértők megállapítanak egy maximális határértéket, amely a tudomány jelenlegi állása szerint még nem károsítja a szervezetet. Ez cukor kapcsán nőknél napi hat, férfiaknál pedig kilenc teáskanálban van jelenleg maximálva. (Azonban vegyük figyelembe, hogy cukrot más élelmiszerekből, illetve italokból is beviszünk a szervezetünkbe, ami pedig összeadódik.)

Hirdetés

A fentiek nem képeznek orvosi javaslatot, és nem helyettesítik a diagnózist, csupán tájékoztató jelleggel szolgálnak. Amennyiben valaki erős, hirtelen a semmiből jövő bőrtünetekkel küzd, érdemes szakemberhez fordulni,  Jó egészséget kívánunk!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak erről!

Hirdetés