Június 27 UTÁN NE hagyjon nyitva se ablakot, se ajtót, ha elmegy otthonról, vagy kimegy a kertbe!! Mindenképpen zárja kulcsra az ajtót!

Ismét aktuális lett foglalkozni a besurranó tolvajokkal. Az interneten találtunk ezzel kapcsolatban pár jótanácsot, és megosztjuk veletek.

Hirdetés

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a besurranó tolvajok nem feszítik fel a zárat, és nem figyelik meg a „célpontjukat”. Az esetek többségében egyedül tevékenykednek, és nappal lopóznak be a házba, könnyen megszerezhető értékekre vadászva.

Rendkívül rövid idő alatt „végeznek”, akár egyetlen perc leforgása is elég hozzá, hogy elorozzák a társasházi lakásból az előszobában található értékeket, mint a kulcsok, vagy a pénztárca. Ugyanígy járhatnak a családi ház konyha asztalára lepakolt értékeink is.

Hirdetés

Léteznek olyan esetk is, amikor éjjel, csendben kutatnak értékek után, mialatt a lakók békésen alszanak.

Na de mivel védekezhetünk ellenük?

Hirdetés

A megoldás ezúttal nem bonyolult. Mivel a besurranók módszere nem irányul bezárt ajtók ellen (a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmény büntetőjogilag is súlyosabban minősülne), egyszerűen zárjuk kulcsra az ajtókat.

A kertkaput, a bejárati ajtót, amit csak lehet, még akkor is, ha csak rövid időre ugrunk ki a kertbe.

Hirdetés

Az ablakokat se hagyjuk órákig nyitva felügyelet nélkül. Ha mindenképp szükséges, inkább hagyjuk csak bukóra nyitva.

Társasházi földszinti és alsó szinti lakásunk ablakaira érdemes rácsot szereltetni.

Hirdetés

Autónkat, még ha a kertben vagy garázsban áll is, zárjuk le. Emellett pedig ne tartsuk könnyen megtalálható helyen, a bejárati ajtó közelében a slusszkulcsot se.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés