Hatalmas BÍRSÁGESŐ jön! Kertesházasok, hobbitelkesek már az utolsó órában vagytok! Már ellenőriznek is, és TÖBB SZÁZEZRES BÍRSÁGGAL büntetik azt, aki ezt a szabályt nem tartja be! Ha családi házban élsz, legalább olvasd el, hogy téged ne büntethessenek meg !

Rossz hír érkezett a családi házban élőknek és telektulajdonosoknak! A parlagfű elleni védekezési kötelezettséget jogszabály írja elő Magyarországon, és az ellenőrzések már javában zajlanak.

Hirdetés

Ha családi házban élsz, legalább olvasd el, hogy téged ne büntethessenek meg !

A földhasználóknak június 30-ig kell gondoskodniuk arról, hogy a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozzák, és ezt az állapotot folyamatosan fenn is kell tartaniuk.

Hirdetés

Amennyiben ezt elmulasztják, a bírság összege 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig is terjedhet.

A parlagfű irtása több módszerrel is történhet, mint például gyomlálás, kaszálás vagy vegyszeres gyomirtás.

Hirdetés

Fontos, hogy a növényt virágzása előtt elpusztítsák, hogy ne szórhasson virágport és ne érlelhessen termést.

Kézi irtás esetén javasolt kesztyű használata, míg a kaszálást a talajszinten kell végezni a növény szárának elvágásával, hogy az ne tudjon újrahajtani. Vegyszeres gyomirtást csak olyan helyeken alkalmazzanak, ahol az nem veszélyezteti az embereket, különösen a gyerekeket.

A szabályozás célja, hogy csökkentse a parlagfű pollenkoncentrációját, mivel a növény pollenje erős allergén, ami sokak számára egészségügyi problémákat okozhat.

Hirdetés

A parlagfű elleni hatékony védekezés hozzájárul a közegészségügyi helyzet javításához és a jogszabályok betartásához, így elkerülhetőek a súlyos bírságok.

Források: foldhivatal.hu, euronews

Hirdetés

Hirdetés