Kisimítja a ráncokat, kezeli a depressziót és a fáradtságot: Ezt a zöldséget fogyaszd gyakran

A nyár lassan a végéhez közeledik, és átlépünk majd az őszbe! Éppen ezért itt az ideje, hogy beszéljünk egy olyan, többnyire ősszel fogyasztott csemegéről, amelynek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár!

Fogyasztása segít az öregedést lelassítani, serkenteni az agyműködést, de még a levertséget is ellensúlyozza

A sütőtök igen sokféle formában fogyasztható, és rengeteg ásványi anyagot, vitamint: nemcsak a karotin tartalma jelentős, tartalmaz A, B és C-vitamint, káliumtartalma pedig vértisztító!

Hirdetés

Az öregedésgátló hatása elsősorban antioxidáns tartalmában rejlik, a belőle készült püré luteinben és zeaxantinban gazdag, segíti a látásunk megőrzését, javítását!

Béta-karotin is nagy mennyiségben található benne, amely a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében aduásznak számít!

Bőrfiatalítás céljából pakolásként is alkalmazható, szinte minden bőrtípusra, de elsősorban érzékeny bőrre! Mivel magas a vitamintartalma, ragyogóvá és fiatalossá teszi az arcbőrt!

Hirdetés

Száraz bőrre: Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi mézet, és kenjük a pakolást az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

Ha zsíros a bőrünk, járjunk el hasonlóan, de ezúttal a mézet helyettesítsük egy kávéskanálnyi frissen kinyomott almalével.

Mivel igen gazdag vitaminokban, a sütőtök puhítja és ránctalanítja a bőrt, a C-vitamin antioxidáns hatásának hála leköti a szabad gyököket, segíti abban a kötőszövetet, hogy több kollagént termeljen.

Mivel B6 vitaminban is gazdag, segít leküzdeni a depressziót, javítja a közérzetet és az agyműködést! A sütőtök magjai L-triptofánt tartalmaznak, amely ugyancsak közérzet javító hatású!

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés