Mindig utáltam a lefolyó bűzét. Most végre találtam rá egy végleges megoldást:

Bevallom, hogy az egyik legidegesítőbb dolognak azt találom a konyhában, hogy a mosogató sokszor ok nélkül is borzalmas bűzt tud árasztani.

Korábban rengeteg dolgot kipróbáltam, hogy visszaszorítsam ezt, sok pénzt elköltöttem rá, és rengeteg időm elment, viszont az idegesítő szag időről időre visszatért.

Azonban nemrég az egyik barátnőm elárult nekem egy megoldást, amit eleinte kétkedve fogadtam, ám később, amikor kipróbáltam, beváltotta a legoptimistább elképzeléseimet is.

Hirdetés

A megoldás egyszerű, ahhoz semmi másra nem lesz szükség, mint citromra, egy rongyra, 125 ml ecetre, valamint 150 gramm szódabikarbónára.

De hogy is néz ki mindez a gyakorlatban? Beleöntjük a szódabikarbónát a lefolyóba, az ecetet pedig ráöntjük. Meg kell várnunk, amíg ezek rendesen összekeverednek, és addig fél órára letakarva hagyjuk a lefolyót. Ehhez kell a rongy. Közben vizet forralunk.

Ahogy letelt a fél óra, kivesszük a rongyot, és beleöntjük a forró vizet a lefolyóba. Ezalatt az idő alatt, az ecet és a szódabikarbóna már kifejtette a hatását, és fellazította a szennyeződéseket. Ezeket mossuk most le a forró vízzel.

Hogy ilyen szépen lemostuk a bűzt okozó szennyeződést, facsarjuk ki a citrom levét a lefolyóba: ez pedig kiváló, kellemes illatot fog annak kölcsönözni.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés