Mennyeien ropogós lángos csupán pár perc alatt

A legtöbb ételre igaz, hogy akkor a legjobb, ha friss és ropogós! A lángos esetében ez hatványozottan igaz: még mindig a számban érzem édesanyám lángosának ízét, amely az egyik kedvencem volt gyerekkoromban!

Hirdetés

Az alábbiakban egy olyan lángos tésztát mutatok Neked, amelyet jó pár napon át eltarthatsz a hűtőszekrényben, így bármikor, szinte pillanatok alatt készíthetsz belőle friss lángost.

1 kilogramm lisztre, 5 deciliter tejre, 2 deciliter zsíros tejfelre, 3 dekagramm élesztőre, 1/2 e.k. sóra és némi olajra lesz szükségünk a tészta elkészítéséhez.

Hirdetés

Első lépésben az élesztőt fel kell futtatnak langyos tejben. Ezután ezt a tejet liszttel, sóval és a tejföllel összegyúrjuk, és letakarva háromnegyed órán át hagyjuk állni.

A tésztánkat előre meglisztezett felületen nyújtjuk és szaggatjuk, majd forró olajban kisütjük a szükséges mennyiségű lángost. Jöhet rá a reszelt sajt, fokhagymás tejföl ízlés szerint! Isteni finom lesz!

A maradék tésztát akár három napig is eltarthatjuk a hűtőben, és abból bármikor süthetünk még lángosokat. Arra ügyeljünk, hogy a hűtőben megolajozott folpackban tároljuk a tésztánkat.

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!

Hirdetés