Most bárki kiderítheti, hányan használják a vezetéknevét szerte a világon

A vezetéknevünk családi identitásunk alapja, egybeforr a személyazonosságunkkal, összeköt az édesapánkkal (a legutóbbi időkben már akár az édesanyánkkal is), családi értékeinket hordozza és testesíti meg. Ezért fokozott jelentőséggel bír a számunkra.

Kit ne érdekelne, hogy a világon még hány ember él ugyanazzal a családnévvel, mint amivel ő maga?!

Van erre egy weboldal, melynek neve https://forebears.io/. Szemezgettünk kicsit az oldalon (amelyet Te is megnyithatsz) és tettünk pár érdekes felfedezést.

Hirdetés!

Ha a gyakori nevekre gondolunk, általában a Nagy, Szabó, Kovács, Tóth nevek jutnak eszünkbe. Ez hazánkban igaz is. A Tóth a leggyakoribb családnév. A magyar vonatkozási listát, amelyen Te is megnézheted, hogy szerepel-e a családneved az első 200 között, ITT tálod.

A nyugati világban is hasonló nevek a gyakoriak, mivel a Kovács vezetéknév angol változata (Smith) vezet az angolszász világ legtöbb országában (USA, Nagy-Britannia, Ausztrália).

Hirdetés!

Hirdetés!

Az egész világ leggyakoribb vezetékneve egyébként a “Wang”, amelyet több mint 80 millió ember visel. Sajnos nem tudjuk, hogy mit jelenthet, de még az sem lehetetlen, hogy ez is azt jelenti, hogy “Kis” vagy “Nagy”.

Oszd meg a cikket, hogy az ismerőseid is megnézhessék, vajon az ő nevük szerepel-e a listán!

Hirdetés!