Nagyanyám megtanította a titkát: ezért nincs a bőrömön se szemölcs, se barna folt!

Mivel a bőrünk az, amely közvetlenül érintkezik a külvilággal, és egyben az a szervünk, amelyet más emberek legelőször látnak belőlünk, természetes, hogy meg akarjuk azt védeni, az öregedéstől, és mindenféle bőrhibától.

Az alábbiakban olyan testbarát házi praktikákat írunk le, amelyek igen hatásosak lehetnek az egyes bőrhibákkal szemben. Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy gyanús bőrelváltozásokat NE kezelj házilag, azokkal fordulj orvoshoz!

1 – Barna foltok

Almaecetet keverjünk hagymalével, és az ebbe a keverékbe mártott vatta korongot helyezzük a bőrfelületre. Negyedórás behatás után töröljük le. Az ecet bőrfehérítő hatású, a hagyma leve pedig antioxidáns, ami véd az öregedés ellen.

Hirdetés

2 – Függő szemölcs

Almaecettel átitatott vattapamacsot pár órán át tartsunk a függő szemölcsön. A szemen lévő függő szemölcsre pedig használjunk teafa olajat, amelyet vízzel felhígítottunk. Ettől leszárad a függelék, és megelőzi a fertőzést is.

3 – Mély gyökerű szemölcs

A mélyebb gyökerű, de nem vírusos szemölcsökkel szemben remek megoldás, hogyha banán héjjal dörzsöljük a területet napi kétszer.

4 Mitesszerek

Forraljunk fel vizet, öntsük egy tálba, és hajoljunk fölé egy negyed órán keresztül törölközővel a fejünkön. Ezután érdemes átradírozni az arcunkat természetes bőrradírral, hogy kitisztítsuk a pórusokat. Majd jöhet egy áttörlés ecetes vattával!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Gyanús bőrelváltozásokat NE kezelj házilag, azokkal fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés