Napi három uborkát evett meg, aztán a hatodik nap nagyon érdekes dolgot élt át!

Az uborkát az ókortól kezdve használták a táplálkozás mellett a népi gyógyászatban is. Rendkívül jótékony hatása van az emberi egészségre, mivel gazdag C-, B- és K vitaminban, támogatja az immunrendszer működését. Számos ásványi anyagot tartalmaz, így többek között magnéziumot, káliumot, tiamint, riboflavint, niacint és szilíciumot.

Hirdetés

Ez a zöldség ezen kívül rendkívül gazdag vízben, a kalória tartalma viszont nagyon alacsony, és elsősorban a benne található, azonban nem túl magas mennyiségű szénhidrátból tevődik össze.

De mi mindent tesz értünk az uborka, hogyha rendszeresen fogyasztjuk?

Hirdetés

Víztartalmának hála támogatja a szervezet hidratációját, és a bőr enyhébb sérüléseit is segít enyhíteni, hogyha külsőleg bedörzsöljük vele.

Eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, így rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a vesekő kialakulásának kockázatát.

Hirdetés

Magas K vitamin tartalmának hála sokat tesz a csontok egészségéért, mert ez a vitamin segíti a calcium beépülését a csontokba.

Segíthet a rák kockázatának csökkentésében, mivel olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek segít csökkenteni a rákos sejtek kialakulásának és elszaporodásának veszélyét.

Hirdetés

A szem egészségéért is sokat tesz: az uborkakarikák segítenek a duzzanatot és a sötét karikákat eltüntetni a szemünk alól, fogyasztása pedig javíthatja a látásunk korral járó romlását.

Remek frissítő, és segít a rossz leheletet okozó baktériumokkal szemben. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, hosszútávon pozitív hatása van a vércukor szintre, valamint az inzulin termelésre.

Hirdetés

Sokat tesz a szív és érrendszer egészségéért, mivel lassítja a koleszterin felhalmozódását a gyulladt erekben.

Remek kálium és K vitamin forrásként támogatja a szív egészségét, valamint az érelmeszesedés megelőzését.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés