Nem tudták megmenteni! Adás közben kapott infarktust, 51 évesen hunyt el a magyar televíziós

A televíziózás hazánkban rengeteg legendás és nagy formátumú személyiséggel büszkélkedhet, de a régebbi időkben talán még inkább így volt ez.

Pedig nem is volt olyan régen, csupán 65 évet kell visszemennünk a múltba, amikor az emberek még nem a tévét nézték esténként, hanem (televízió nem lévén) beszélgettek vagy éppen olvastak.

A tévé megjelenése azonban sok mindent megváltoztatott. A korai televíziózás nagy alakjai igazi csillagok voltak a szemünkben, sokuk azonban igen tragikus módon vagy körülmények között hunyt el.

Hirdetés

Így többek között Takács Marika és Lénárd Judit is daganatos betegségben vesztette el életét, csakúgy, mint Tamási Eszter. Sokak szerint a korai katódsugaras kamerák sugárzása okozta a megbetegedéseket.

Varga József szintén tragikus és drámai körülmények között hunyt el: ő adás alatt szívrohamot kapott, és az életét már nem tudták megmenteni.

Hirdetés

VARGA JÓZSEF. A FÉNYKÉP FORRÁSA A WIKIPEDIA

A műsorvezető igazi legenda volt, lényegében a teljes hatvanas évek során vezette a Híradót. Egyetlen egyszer előfordult az is, hogy beugróként esti mesét is mondott. Ez az eset azóta is emlékezetes maradt mindenki számára, aki látta, hallotta.

A mese, amelyet el kellett mondania, így kezdődött: “Szervusztok gyerekek! Én vagyok a fecskemama, itt ülök a tojásaimon, füstös farkamat lóbálja a szél.”

A stúdióban a munkatársaknak el kellett hagyniuk a helyiséget, olyan erős nevetőrohamot kaptak. Maga a műsorvezető sem tudta folytatni a felolvasást, így a képernyőt adáshiba felirattal rövid időre elsötétítették.

A fantasztikus orgánummal megáldott, csodálatos műsorvezetőnek még sok-sok szép pillanatot köszönhettek a tévénézők, ám egy nap munka közben rosszul lett, szívrohamot kapott. Ekkor a nézők ugyanúgy az “adáshiba” feliratot láthatták az elsötétített képernyőn. Csakhogy most sokkal tragikusabb okból…

Bár a szakemberek mindent megtettek, az ötvenegy éves műsorvezető életét már nem tudták megmenteni.

Nyugodjon békében!

Hirdetés