Nők, legyetek óvatosak! Elveszíthetitek a hajatokat, körmötöket, memóriátokat emiatt a mindennapos használati tárgy miatt!

Nem egy, hanem sajnos az évek során már több fiatal nő járt így, érdemes elolvasni, és tanulni belőle, hogy mi ne kövessük el ugyanezeket a hibákat.

Hirdetés

Az egyik fiatal lány egy átlagos napon a fürdőszobában ájult el, majd pár napon belül intenzívebb hajhullást tapasztalt, valamint azt, hogy a körmei szinte leválnak az ujjairól.

A diagnózis toxikus sokk volt, amelyet egy mindennapi használati tárgy helytelen használata következtében kapott. Egészen pontosan egy tampon okozta!

Hirdetés

Végül az orvosok nyolc napon át mesterséges kómában tartották, és sikerült megmenteni az életét, stabilizálni az állapotát. Azonban a körme és a bőre még hetekig, hónapokig igen rossz állapotban volt.

Ráadásul nem volt egyedül, még többekkel előfordult hasonló: egy másik lány olyan rossz fizikai állapotba került, hogy a beszéde és a járása is akadozott.

Hirdetés

Egy harmadik lány esetében a gyógyulás több mint egy évig tartott!

Szakemberek szerint érdemes megfontoltan használni a tampont, érdemes betartani, hogy maximum 8 órán keresztül tartjuk bent, mert összegyűlik benne a vér, és a meleg, valamint a nedvesség sajnos táptalajt ad a baktériumok elszaporodásához!

Hirdetés

Figyeljetek oda erre, jelentős kockázatoktól kímélhetitek meg magatokat! Illetve akár életet is menthet!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés

Hirdetés