Régen az őrületbe kergetett az odaégett szennyeződés az edényeken: Ma már súrolás nélkül oldom meg a mestermódszeremmel

Nincs olyan konyha, ahol soha semmi nem égne oda: még a leggyakorlottabb séffel is megesik, hogy az étel vastagon odakozmál az edény aljára.
Mit tehetünk ilyenkor? Az egyszerű mosogatószeres mosás nem feltétlenül elegendő az edény tisztításához. Ilyenkor jól jöhet egy házi praktika, amely segít eltávolítani a makacs szennyeződést.

Hirdetés

Nem szükséges agresszív vegyszerekkel támadni a rozsdamentes edényt, csupán egy jó házi megoldásra van szükség, amely eléri a kívánt eredményt.

A következőkre lesz szükség:
– 3 citrom,
– víz,
– só,
– mosószóda.

Hirdetés

Facsard ki egy citrom levét, és öntsd az edénybe, majd adj hozzá egy deciliter vizet és egy evőkanál sót, amit keverj el. Ezután szeleteld fel a másik két citromot, és helyezd a szeleteket az edény aljára. Fontos, hogy a citromkarikák teljesen lefedjék az égett felületet, ezért ha az edényed nagyobb, több citromos vízre és több szelet citromra lehet szükség.

Hirdetés

Helyezd a citrusos keveréket a tűzhelyre, és melegítsd lassú tűzön. A hő hatására a citrom hatóanyagai felszabadulnak, a folyadék pedig feláztatja az égett réteget. Ügyelj arra, hogy a láng ne legyen erős, mert a kevés folyadék gyorsan felforrhat és elpárologhat, ami további ráégést eredményezhet.

Amikor a keverék felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Amikor kihűlt, öntsd ki az edény tartalmát. Ezután jöhet a mosószóda. Szórd be a felületet, és hagyd, hogy a szóda ereje feloldja a szennyeződést. Az alaposan fellazított égett réteget egy egyszerű mosogatószivacsos mosással eltávolíthatod. Ha ez nem sikerül elsőre, ismételd meg a folyamatot!

Így tisztítsd meg a serpenyőt:
Egy másik egyszerű házi keveréket is használhatsz a feketére égett serpenyők megtisztítására.

Hirdetés

Hirdetés