Pár órán belül nagy erejű vihar csap le az országra! Hatalmas eső közeledik, erős villámtevékenységgel! Ezekre a megyékre már kiadták a riasztást:

Bár a napokban szerencsére elkerültük az igazán tikkasztó kánikulát, zivatarokból mégis bőségesen kijut az augusztus 13-14-i hétvégére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat gyakorlatilag az ország teljes területére első fokú figyelmeztető előrejelzést tart fenn zivatarveszély miatt szombatra és vasárnapra egyaránt. Az alábbiakra számíthatunk:

A szombati napon az ország délnyugati részén eső, zápor mellett, más tájakon a napközben megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként zivatar alakulhat ki. A délnyugati részen akár húsz milliméter feletti csapadékra is számítani kell.

Hirdetés

Vasárnap délután, este hazánk gyakorlatilag teljes területén, de elsősorban északnyugaton, továbbá az Alföldön helyenként szintén zivatarokra kell számítani.

A zivatarokhoz a villámtevékenységen túl intenzív csapadék, kisebb méretű jég, és akár 60 km/h feletti erősségű szél is társulhat.

A kép illusztráció!

Hirdetés