Pattanásod van, hullik a hajad vagy gyakran fáj a fejed? Vigyázz, mert ez áll a háttérben!

Rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk az egyensúlyra szervezetünkben, és hogy minden, számukra szükséges ásványi anyaghoz, nyomelemhez, valamint vitaminhoz hozzájussunk, mert amennyiben hosszú távon hiány áll fenn a szervezetben, az gyorsabb öregedéshez, és hosszabb távon betegségek kialakulásához vezethet!

Az alábbi árulkodó jelek megmutatják, hogy valószínűleg miből van hiány a szervezetünkben:

Pattanás

Hirdetés

A pattanások, mitesszerek szokatlan és fokozott megjelenése az arcon, a vállakon, háton utalhat arra, hogy nem a megfelelő kozmetikumokat használjuk. Ám ha ez fennmarad a kozmetikum váltását követően is, cinkhiányra érdemes gyanakodni. A cinket gyorsan pótolhatjuk, ha étkezésünkbe több mandulát, mogyorót, tökmagot és spenótot iktatunk.

Fejfájás

A mindennapos fejfájás, még ha gyengébb is, sok esetben magnéziumhiányra utalhat. Bár a magnézium szükségletünk nagyjából 10 százalékát az ivóvíz fedezi, érdemes több leveles zöldséget, olajos magvat és teljes kiőrlésű gabonafélét fogyasztani!

Hajhullás

A hajhullást sok minden okozhatja, így többek között a szervezetben jelenlévő gyulladás is. Azonban nem érdemes rögtön a legrosszabbra gondolni, a köröm és a haj állapota ugyanis nagyban függ a B7-vitamin szintjétől a szervezetünkben.

Hirdetés

Amennyiben a körmünk törékeny, a hajunk hullik és száraz, próbáljuk meg minél gyorsabban pótolni a B7-vitamint, illetve a vasat.

A B7-vitamin, vagy más néven H-vitamin, illetve Biotin pótlására legalkalmasabb a megnövelt tojás-, illetve kukoricafogyasztás. De a zöldborsóban, a pisztáciában, a csirkében, és a tőkehalban is jelentős mennyiségű biotin van. A homoktövis, az eper, valamint a bogyós gyümölcsök szintén jelentős mennyiségben tartalmazzák.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés