A szomszédom ruhái mindig patyolat tiszták és selymesen puhák! Kipróbáltam a módszerét, és eddig nem találtam nála pöpecebbet

A mosás az egyik legegyszerűbbnek tűnő házimunka, azonban sokszor mégis úgy érezzük, hogy sokkal összetettebb, mint elsőre gondolnánk. Természetesen bárki képes belepakolni a ruhákat a mosógépbe, és miután lejárt a mosás, azokat kiteregetni.

Hirdetés

Azonban a mosás minősége nagyban függ a mosáshoz használt szerektől, attól, hogy milyen tapasztalatra tettünk szert a mosás terén, illetve még attól is, hogy hogyan tartjuk karban a mosógépünket.

A szomszédasszonyom mindenhez rengeteg ecetet használ, és (mivel valóban nagyon szépek a ruhái) megkérdeztem tőle, hogy mi a titka. Elmondott nekem néhány tippet, de azokat kiegészítettem az interneten talált megoldásokkal, hogy még több tippet adhassak most Neked!

Hirdetés

Az ecet előnye, hogy mivel természetes anyagról van szó, nem viszünk be a ruháinkon keresztül vegyszereket a szervezetünkbe, amennyiben egy-két bolti, mosáshoz használt vegyületet ecettel helyettesítünk.

1.) A ruhákba ivódott legmakacsabb és legkellemetlenebb szagoktól is segít megszabadulni.

2.) Kiszedi az izzadság- és dezodorfoltokat a ruháinkból.

3.) Ha a mosáshoz adjuk, segít megőrizni, felerősíteni a ruháink színét.

4.) Helyettesíthetjük vele az öblítőt, így mosógépünk hosszabb életű lehet, a ruháink pedig puhábbak. Ráadásul a mosáshoz adott ecet megakadályozza, hogy a ruháink mosószer-foltosak legyenek.

5.) Eltávolítja a szövetekről a kisállataink szőrét, amely enélkül a mosásban sem jönne ki.

6.) Segít a mosógép vízkő-mentesítésében.

7.) Piszkos ruháinkat előáztathatjuk fél csésze ecetet is tartalmazó forró vízben úgy 8 órán át. Utána sokkal könnyebben kimossa a mosógép

8.) Az ecetes vízzel történő előáztatás a fürdőruha és a fehérneműk fertőtlenítése terén is jó szolgálatot tesz!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés