Sose vedd meg, ha ilyen a sárgadinnye – erre figyelj:

Mivel meglehetősen sok fajta sárgadinnye létezik, ezért a héj színéről sajnos nem mondhatjuk meg, hogy érett, illetve megfelelő minőségű-e (kivéve persze, ha nagyon tapasztalt szakértők vagyunk).

Az érett sárgadinnyét arról ismerhetjük fel, hogy a szárával szembeni oldalán már némileg puha. Az érettség további jelei közé tartozik, hogy a szár az úgynevezett pecséttel együtt könnyedén elválik a gyümölcstől. Ha egy darabja gyümölcsön marad, akkor a dinnye még nem volt teljesen érett.

A legjobbak és legzamatosabbak a közepes méretű sárgadinnyék. Arra azonban figyeljünk, hogy a sárgadinnye a görögdinnyével ellentétben annak leszedését követően is tovább érik, amivel érdemes számolni. A megfelelően érett dinnye túl éretté, az éretlen viszont éretté válik a tárolás során.

Hirdetés

Ha sárgadinnyét választunk, mindig az illatát tekintsük elsődleges mércének! Sose vegyük meg azt a dinnyét, ami zöldes, nyers illatú, mert nem érett! (kivétel lehet, ha későbbre tartogatjuk, mire beérik)

Hirdetés

Az émelyítő, túl erőteljes illatú dinnye viszont túlérett, az végleg ehetetlen!

A tökéletes sárgadinnyének jellegzetes érett, kellemes és édes, egy kicsit fanyar illata van. Ha ezt az illatot érzed, bátran vedd meg a dinnyét!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátai d is tudjanak róla!

Hirdetés