Szakértő: sokkal inkább adjunk a gyereknek lekváros-vajas kenyeret, mint gabonapelyhet vagy müzlit

Mihaela Bilic, Románia egyik legelismertebb és legkeresettebb táplálkozási szakértője egy interjúban elmondta, hogy a gyerek számára nem javasolja az alacsony zsírtartalmú étrendet. A kicsik esetében ugyanis az egészséges fejlődés a fő szempont, amelyhez minőségi zsírra van szükség, és annyi ételre, ami elfér a gyerek két tenyerébe.

A szakértőnek feltették a kérdést, hogy jó ötlet-e reggelire gabonapelyhet adni a gyereknek (ez alatt a cukrozott termékeket értjük)? Válasza pedig röviden és sommásan: egy világos “NEM”.

Elmondta, hogy a gyerek ne diétázzon, mert a szervezete még növekedésben van. Ehhez pedig zsír (vaj, magas zsírtartalmú tej) szükséges. Ez elsősorban az idegrendszer megfelelő fejlődésének előfeltétele.

Hirdetés!

A gyerekeket ne diétáztassuk, de figyeljünk oda, hogy elegendő mennyiségű zöldséget mindig fogyasszanak. Dr. Mihaela Bilic azt is elmondta, hogy az otthon készített ételek nagy barátja, amelyek az esetek túlnyomó többségében a leghatékonyabban támogatják a gyermek egészséges fejődését. Így az édességek közül is a házi édességeket javasolja, amelyek mennyiségét természetesen nem szabad eltúlozni.

Hirdetés!

Hirdetés!

A cukorral és az egészségesség mítoszával körülhintett gabonapelyhek helyett inkább egy szelet vajas-lekváros kenyeret ajánl, és azt, hogy az egyszerű, kevesebb, de ellenőrizhető összetevőkből álló élelmiszereket preferáljuk.

Neked mi a véleményed?

Hirdetés!