A szomszédasszonyom férje tojástartóba tette a faszenet grillezés előtt: ellestük a módszerét, és azóta nincs nálunk grillezés tojástartó nélkül

A faszén ma már nélkülözhetetlen eszköze a kerti grillezésnek, azonban egyáltalán nem könnyű elérni, hogy megfelelően izzóvá váljon. Bár léteznek olyan termékek, amelyek ebben segíthetnek, azonban a legtöbbjük durva vegyi anyagokban gazdag, így kifejezetten káros lehet az alkalmazása a grillezendő ételeink közelében.

Vannak olyan megoldások is, amikor fadarabokból raknak tüzet, és azzal izzítják be a faszenet, de ezek a körülményes praktikák igazán időigényesek.

A szomszédom férjétől láttuk a párommal azt a megoldást, amely viszont egy csapásra megoldja  a faszén izzítás problémáját. Nem kell hozzá semmi más, csak egy üres tojástartó, és minden egyes tojás helyére bele kell helyeznünk egy egy darab faszenet.

Hirdetés

Ezután helyezzük a tojástartót a grillsütő tüzelő részére, és gyújtsuk meg a tartót. A tojástartó egy speciális papírból készül, amely hosszan ég, azonban igen jól, így képes felizzítani a faszenet.

Találtunk egy videót is az interneten, amely segít szemléltetni a módszert:

Tetszik a megoldás? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés