Tudtad? Ezeket a dolgokat szigorúan tilos vízzel tisztítani

Sokan nem gondolnak arra, hogy bár a víz általában véve a legjobb tisztítószer, ám egyes felületeken alkalmazva sokkal többet árt, mint használ!

Az alábbiakban olyan anyagokat veszünk sorra, amelyeket soha ne tisztíts vízzel, mert rossz (és költséges) vége lehet!

1.) Bőrfelületek: ha a bőrt vízzel tisztítjuk, síkossá válik, idővel pedig meg is repedezik.

Hirdetés

2.) Ezüst: az ezüst étkészlet csak foltos lesz a víz hatására, ahhoz speciális ezüstpolírozó szükséges. Nagyon érdekes, és első hallásra kicsit abszurd megoldás, de ezüstpolírozó helyett használhatunk ketchupot is, mivel az enyhe savat tartalmaz, és szépen tisztítja az ezüstöt.

3.) A bársony huzatok tisztítása során szintén hanyagoljuk a vizet, mert száradás után a bársony lényegesen károsodhat a víz hatására.

4.) A fából készült hangszerek minősége romolhat, a hangszer tönkre mehet, ha vízzel tisztítjuk. Ez azért van, mert a hangszer egyes részei gyorsabban, mások pedig lesz lassabban száradhatnak.

5.) A selyem anyagot se tisztítsuk otthon, ehelyett vigyük azt tisztítóba. A vízzel tisztítás foltot, akár még végleges károsodást is okozhat.

6.) A gázégőben olyan gyújtók találhatók, amelyek rendkívül érzékenyek a vízre, és annak hatására könnyen tönkre is mehetnek. Kerüljük a vizes tisztítását!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés