Vásároltak egy használt kanapét. Azt hitték, káprázik a szemük, mikor benéztek a szivacsok közé!

Három fiatal, Lara Russo, Reese Werkhoven és Cally Guasti  közösen laktak egy albérletben. Mivel az albérlet nem volt berendezve, nekik kellett megvenniük a bútorokat, így  55 $-ért közös pénzen (nagyjából egy 18 000 Ft-nak felel meg) vettek egy használt kanapét a régiség kereskedőtől.

Hirdetés

Egy nap aztán az egyik fiatalnak feltűnt, mintha lenne egy tárgy a kanapé párnájában. Kibontotta a párnát, és egy borítékot talált benne, 4000 $-ral. Amikor átnézték az egész kanapét, még több borítékot találtak, összesen nagyjából 41 000 $-al, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 13 millió Ft-nak felel meg.

Az egyik borítékban ráleltek egy banki bizonylatra is, amelyből kiderült a tulajdonos személye. Úgy döntöttek, nem tartják meg a pénzt, hanem visszajuttatják a jogos tulajdonosának.

Hirdetés

Miután megkeresték az idős asszonyt, fény derült a rejtélyre, hogyan került a pénz a bútorba: három évtizeden át gyűjtögettek a férjével, hogy öregkorukra ne legyenek problémáik, azonban amikor az idős hölgy kórházba került, a lánya (aki nem tudott a pénzről), átrendezte a lakást, és kidobta a régi bútorokat.

Hirdetés

Mindezt jó szándékból, hogy meglepje idős édesanyját!

A néni a becsületes megtalálóknak fejenként 1000 $-t adott, amely mintegy 320 000 Ft-nak felel meg.

Nagyon nagy dolog, hogy a számukra igen jelentős összeg helyett is a tisztességet, és a becsületet választották: történetüket ebben a videóban nézheted meg röviden!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is elolvashassák!

A borítókép illusztráció!

 

 

Hirdetés