13 év után gyökeres fordulat az eltűnt kicsi Maddie ügyében

Maddie McKann még 2007 tavaszán tűnt el egy portugáliai üdülőhelyről, Praia da Luzból, a szállodai szobából, mialatt orvos szülei a szálloda éttermében vacsoráztak. Eleinte a szülőket gyanúsították, azonban később megszüntették a gyanúsítást.

Hirdetés

Az ügyet jelentős média- és közfigyelem kísérte világszerte, ám az elmúlt 13 évben nem sikerült olyan személyt találni, akit meg tudtak volna gyanúsítani a kislány eltűnésével kapcsolatban.

Szerda este, 13 év után azonban a londoni rendőrség meglepő bejelentést tett: brit és német nyomozók egy német férfit gyanúsítanak a kislány elrablásával.

Hirdetés

Egy 43 éves férfiről van szó, aki Németországban jelenleg is börtönben ül, egy ezzel össze nem függő bűncselekmény miatt. A férfi 2007-ben Praia da Luzban, Portugáliában élt.

Az angol rendőrség jelenleg a németek által már lefoglalt két gépkocsival kapcsolatban keres szemtanúkat, amelyek összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel, illetve a gyanúsítottal.

Sikerült továbbá beazonosítani két olyan mobil telefonszámot, amelyek szintén érintettek az ügyben. amellyel kapcsolatban hogyha jelentkezik bárki, aki valaha is hívta ezeket a számokat, és tudja, hogy kihez tartoztak, szintén jelentős mértékben előmozdíthatja a nyomozást.- számol be a Magyar Távirati Iroda.

Az ügyben már nagyon régen nem volt jelentősebb fejlemény, és a legtöbben már lemondtak arról, hogy abban előrelépés történjen: most azonban remény mutatkozik a kislány eltűnése körülményeinek tisztázására!

Borítókép: Maddie eltűnése idején és mesterséges intelligenciával “öregített” képen

Hirdetés