“66 éves vagyok, 210 ezer forint volt Magyarországon a nyugdíjam.. Átköltöztem Ausztriába, 3 év után ENNYIT kapok”

Az interneten találtuk ezt az érdekes önvallomást. Nyilván nem tudjuk ellenőrizni a férfi (Gábor) állításait, de mindenesetre hihetően és meglehetősen inspirálóan hangzik:

Hirdetés

Leírja, hogy hatvanhat éves korában, nyugdíjasként költözött át Ausztriába! Akkor a magyar nyugdíja 210 ezer forint volt, amelyről mindannyian tudjuk, mire lehet elég itthon. Ausztriában még kevesebbre.

Gábor leírja viszont, hogy kint van egy Gasthausuk, amelyből származó bevétellel ki tudta egészíteni a nyugdíját, majd miután már 3 évig lakott Ausztriában, kérte az osztrák nyugdíj megállapítását is.

Hirdetés

Fél év volt, mire megkapta a határozatot, de igencsak boldog volt attól, amit a papíron látott. A három ledolgozott ottani éve után 40 Euró nyugdíjat kap. De nem ez a lényeg! Kap még további 700 euró kiegészítő nyugdíjat, mivel ott ez a  minimálnyugdíj az ott letelepedettek számára! Ráadásul évente tizennégyszer fizetik.

Hirdetés

Mellette adómentesen dolgozhat havi 400 euróig.

Hirdetés

Ráadásul a nyugdíjasoknak a rendszeresen szedett gyógyszereik után nem kell fizetniük. A nyugdíjas igazolvány jelentős számú kedvezményre jogosít a közlekedésben, de a strandokon és a színházakban is.

Hmm, elég szép.

Neked mi a véleményed?

Hirdetés