Egy kertész 5 tippje: így tesz csodát a tej a te kertedben is!

A tej nem csak az étkezésben kaphat komoly szerepet, de a növényeink is meghálálják. Ráadásul nem is kell sok belőle!

1.) Trágyázásra

Használhatjuk trágyázásra, mivel rengeteg tápanyagot tartalmaz, amely – hozzánk hasonlóan – a növényeink számára is rendkívül kedvező hatással bír, gyorsabban nőnek, egészségesebbek lesznek tőle. Tovább javítja a tej hatékonyságát, ha melasszal kevered. Egyébiránt már itt leírjuk, hogy a tejet vízzel is hígíthatod, ezzel nem rontod a hatásfokát, viszont megfizethetővé válik az alkalmazása.

Hirdetés!

2.) Javítja a föld minőségét

Tápanyagokkal dúsítja a termőtalajt, amelynek hatására a növényünk jobban és gyorsabban növekszik majd. Erre a célra tejport vagy higított tejet szoktak használni egyes kertészek.

Hirdetés!

Hirdetés!

3.) Elbánik a gombákkal

Hígítsd a tejet 1:3 arányban vízzel, majd töltsd egy spray flakonba, és fúj le ezzel a beteg növényeket, vagy a veszélyeztetett növényeket megelőzésül tíz naponta. Távol tartja, illetve elpusztítja a gombákat!

4.) A paradicsom őrangyala

Hígítsd a tejet 1:9 arányban vízzel, és locsold meg vele havi egyszer a paradicsomtöveket. A betegségek kialakulásának esélye lényegesen lecsökken!

5.) Távol tartja a rovarokat

Hígítsd a tejet 1:3 arányban vízzel, és kezeld vele rendszeresen a növényeket, ha szeretnéd, hogy a kártékony rovarok sokkal kisebb arányban jelenjenek meg. Egyes rovarfajok teljes egészében távol fognak maradni a hatására!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés!