8+20 mosási trükk, és a ruhák hússzor üdébbek és hamvasabbak lesznek: tiszta patyolat!

Természetesen senki sem szeret hiábavalóan dolgozni, ami a házimunkára is igaz. Szeretnénk, ha dolgozunk valamivel, annak igazán meglenne a látszatja. Ha már mosás, akkor a patyolat tisztaság, finom illat, bársonyos tapintás és ragyogó üdeség tartoznak az elvárásaink közé.

Az alábbiakban azon trükkök kifogyhatatlan tárházát hoztuk el Neked, amelyek mindebben hatékonyan lehetnek a segítségedre:

1.) Spórold meg a vasalást a legtöbb ruhánál

A mosógépből kivéve a ruhákat érdemes már úgy szárítani, hogy eligazgatva teríted ki őket, vagy vállfára helyezed, amíg meg nem száradnak. Ez a gondosság sok ruha esetében megspórolhatóvá teszi a vasalást is. Ha szárítógéped van, akkor a program lejárata után ne várj sokat, hamar hajtogasd vagy tedd vállfára a ruhákat, így szintén sokkal kevesebb darab fölött kell majd vasalóval a kezedben görnyedned..

Hirdetés!

2.) Az aszpirin nemcsak az emberi test gyógyszere

…Hanem a fehér ruháké is. A besárgult hónaljú ruhákat patyolat fehérré teszi, ha 5 aszpirint összetörve a mosógéped dobjába teszel.

3.) Elkerülheted a mosószer maradékának felhalmozódását a ruhán

Erre pedig kiváló megoldás, ha ecetet adsz a mosáshoz!

Hirdetés!

4.) Spóroljunk a mosószerrel

Soha ne lépd túl a csomagoláson javasolt mennyiséget annak ellenére, hogy a kutatások szerint nagyon sokan (nyilván attól a gondolattól vezérelve, hogy a több jobb) ezt teszik. A felesleges mosószer a ruhán és a mosógépben halmozódik fel és rakódik le.

5.) A Szódabikarbóna a mosásban is a barátunk

A ruháid puhák lesznek akár öblítő nélkül is: adja a mosáshoz az öblítő helyére negyed csésze szódabikarbónát és 1 csésze ecetet.

6.) A víz hőfokának megválasztása

Sokan hajlamosak rá, hogy túl magas hőfokon mossák a ruháikat. Az enyhén szennyezett anyagokat és az érzékeny ruhákat soha ne mossuk annál magasabb hőfokon, mint az szükséges lenne. A melegebb itt sem jobb, mert csak feleslegesen roncsolja a szövetet, ráadásul a villanyszámla is magasabb lesz.

7.) A ruhák száradásának felgyorsítása

A szárítóba helyezett alufólia golyók a statikus elektromosság megkötése révén felgyorsítják a száradás folyamatát. Szintén hasonló hatással bír az, ha a nedves ruhák közé száraz törülközőket akasztasz a szárítás során.

8.) Megelőzhető, hogy a ruháid összemenjenek a mosásban

A mosás előtt helyezd a kényes ruhát egy negyedórára babasamponos vízbe. Így nem fog összemenni a mosásban.

Az alábbi videóban további bónusztippeket láthatunk (bár angol nyelven, de igen szemléletesen bemutatva, így mindenki számára hasznos megnézni)

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, akár a témával egybevágó csoportban is!

Hirdetés!