Ezt a fortélyos módszert a volt szomszédomtól tanultam el. Rögtön megszünteti a bosszantó dugulást:

A lefolyó dugulás nemcsak igen zavaró és kellemetlen -mint ahogy rendkívül idegesítő, ha csak lassan, vagy egyáltalán nem folyik le a víz- hanem hosszú távon a csőtörés esélyének növekedésével, kellemetlen szaggal járhat együtt.

Sajnos a boltban kapható duguláselhárító szerek legtöbbje igen mérsékelten mondható hatásosnak, viszont legalább jó sokba kerülnek.

Természetesen már léteznek szinte kizárólag duguláselhárításra szakosodott vízvezeték szerelők, azonban ha nem szeretnénk minduntalan több mint tízezer forintot kifizetni ilyen szolgáltatásért, léteznek más megoldások is.

Hirdetés

Házilag, fillérekből is előállítható olyan duguláselhárító szert, amiről személyesen is megkérdeztünk egy szakembert, aki megerősítette a működőképességét.

Semmi másra nem lesz szükségünk a házi duguláselhárító szerünkhöz, mint 20 dkg sütőpor, 20 dkg só, és másfél deci ecet.

Hirdetés

Haladjunk sorrendben: keverjük el jól egymással a sót és a sütőport. Így kaptunk egy 400 g-os keveréket, amelyet bele kell öntenünk a lefolyóba. Az ecetet enyhén felforralva öntsük utána, A célunk egy habképződéssel járó kémiai reakció kiváltása. Hagyjuk habzani, majd öntsünk rá forróvizet.

Ennek meg kell szüntetnie a dugulást, kivéve nagyon drasztikus esetekben.

A szakember, akivel beszéltünk, azt is javasolja, hogy vagy a fenti megoldást, vagy ehhez hasonló megoldást szódabikarbónával megelőzésképpen is alkalmazhatunk, így a dugulás ki sem alakul!

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani, hogy ne csak a te, hanem barátaid lefolyói se duguljanak el!

Hirdetés