9 mosási hiba, amikbe szinte mind belefutunk. Így kerülhetjük el őket:

A mosógépes mosás nem tűnik túlzottan bonyolult házimunkának, egyszerűen bedobjuk a ruhát a gépbe, majd beleöntjük a mosószert. De van pár dolog,  amire a legtöbben nem figyelnek, mégis sokban befolyásolják a végeredményt. Egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhetők ezek a mosási hibák:

Hirdetés

1.) Sokan nem fordítanak figyelmet a mosógép tisztítására, pedig az öblítőtartó a felhalmozódott szennyeződések melegágya tud lenni. Érdemes ezt kivenni, és átöblíteni, a gép ajtaját pedig rendszeres nyitva hagyni, a mosógépet átszellőztetni, és áttörölni. Ezenkívül legalább évi egyszer üres programmal magas hőfokon, legalább fél liter ecettel tisztítsuk át az egész gépünket!

2.) A klór és minden más (főleg nagy mennyiségben alkalmazott) fehérítő csak végső esetre való, ha semmilyen más megoldás nem működik: már középtávon is roncsolja az anyagot, tönkretéve a ruhát.

Hirdetés

3.) Ha begombolva hagyod a ruhát, az a gombok elvesztéséhez, lepattogásához vezethet.

4.) Az ellenkezője igaz a cipzárra: azt mindig húzzuk össze! A nyitva hagyott cipzár ugyanis árthat a többi ruhának.

5.) Ha túl sok mosószert használunk, és így túl sok hab képződik, az benneragad a ruhák anyagában.

6.) Sok időt elpazarolhatunk, ha a zoknikat ömlesztve mossuk. Érdemes azokat mosózsákban tisztítani, és így nem fognak eltűnni.

7.) Az ágyneműket és takarókat, párnákat érdemes kétszer átmosni: első alkalommal mosószert használjunk, másodjára pedig vizes programot. Ezeknek a töltőanyagai ugyanis szinte szívják magukba a  mosószer maradványát, amit érdemes belőlük kiöblíteni.

8.) A törölközőkhöz öblítőt használsz? Van egy rossz hírünk: ez csökkenti a nedvszívó képességüket. Fertőtlenítő oldattal szintén friss illatot érhetünk el, a “mellékhatás” nélkül.

9.) És végül, de nem utolsó sorban: ha dugig töltjük a mosógépet nemcsak a gép, de a ruhák is károsodhatnak, és a mosás hatékonysága is romlik.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés