A barátnőm sportcipője mindig fehér. Elárulta a titkát:

Ugye milyen jó érzés, amikor vásárolunk egy szép, új fehér sportcipőt, amelynek a színe szinte ragyog? Azonban sajnos pár nap sem telik bele, máris csúnyán elkezd koszolódni… A hófehér lábbeliket sajnos se tisztán tartani, se kitisztítani nem könnyű.

Hirdetés

Az alábbiakban egy egyszerű megoldást fogunk veled megosztani, amely lehetővé teszi, hogy a cipő károsítása nélkül, könnyen, olcsón, és gyorsan kitisztíthasd a fehér sportcipőidet:

Első lépésként három evőkanál szódabikarbónával megszórjuk a cipőinket, és egy egész éjszakára állni hagyjuk, majd reggel leporoljuk a cipőt a szódabikarbónától.

Hirdetés

Ekkor kivesszük a cipőfűzőket, és egy mosózsákba vagy pedig párnahuzatba tesszük, és beletesszük a mosógépbe. Fogunk egy kefét, amivel letakarítjuk a cipőről a koszt, majd a cipőt is beletesszük a gépbe pár törölköző közé.

Folyékony mosószerrel, kíméletes fokozaton, alacsony hőfokon, maximum 40 percen keresztül lemossuk. Majd hagyjuk megszáradni. (Arra figyeljünk, hogy a cipőt sose szárítsuk szárítógéppel, és ne tegyük ki száradás közben a tűző napra, mert ez károsíthatja a ragasztásokat).

Ha a fenti, nem túl bonyolult utasításokat pontosan követed, a cipőid visszanyerik ragyogó, szép fehér színüket!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is elolvashassák!

Hirdetés