A sógornőm egy csapásra megtisztította a házát a hangyáktól, és még a bukszája sem lett vékonyabb:

A tavaszi és nyári időszak számos örömet tartogat a számunkra, azonban természetesen vannak árnyoldalai is. Ilyen a különböző ízeltlábú kártevők megjelenése.

Hirdetés

Bár ezek közül nem a hangyák a legellenszenvesebbek, a kis rovarok megjelenése a házunkban mégsem tréfadolog: a legjobb, ha hogy rendelkezünk hatékony stratégiával arra az esetre, ha meg kellene szabadulnunk tőlük.

Ráadásul nem szeretnék rákölteni a gatyánkat a hangyák elleni védekezésre, és lehetőleg durva vegyszereket sem szeretnénk bevezetni.

Hirdetés

Az alábbiakban olyan megoldások következnek, amelyekkel könnyedén és olcsón távol tarthatjuk a hangyákat a házunktól, lakásunktól:

1.) Sütőpor, szódabikarbóna

az egyik legjobb megoldás, hogyha sütőporral vagy szódabikarbónával szórjuk meg azokat a réseket, amelyeken keresztül a hangyák bejutnak a lakásba. Nem szeretik ezeket az anyagokat, így amennyiben nem tudnak más útvonalat találni, távol maradnak az otthonodtól.

2.) Spájz védelme

Az élelmiszereket kell elsősorban megvédenünk a hangyáktól, mivel nem szeretnénk, ha ellepnék ezeket a hívatlan vendégek. Ha a spájzban tartott élelmiszereink mellé szegfűszeget, babérlevelet, vagy zsályát teszünk, azok sokkal kevésbé tűnnek megfelelő falatnak a hangyák számára. Ugyanezeknek a növényeknek a leveleit kis zsákocskákba helyezve a teljes spájz jó illatot, és a hangyák számára kellemetlen bukét kap.

3.) Citrom

Ha kifacsarsz egy citromot, és annak a levét a küszöbre vagy az ablakpárkányra csöppented, valamint lecsöpögteted vele azokat a részeket, ahonnan a hangyák megközelítik az otthonodat, szintén távol tudod tartani ezeket a kis állatokat.

4.) Cukor

Sűrű cukoroldattal is próbálkozhatunk, amelybe szivacsdarabokat mártunk, és azt a hangyák vonulási útvonalára helyezzük. A hangyák szeretik a cukrot, rámásznak a szivacsra, és beleragadnak abba. A többiek pedig megérzik, hogy társaik bajba kerültek, így ezt az útvonalat el fogják kerülni.

5.) Hintőpor, só, bors

Jó megoldás a hintőpor, a só vagy a bors is, amelyeket szintén a repedésekbe, vagy a vonulási útvonalra érdemes szórni, hogy távol tarthasd a hangyákat a lakásodtól!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is elolvashassák!

Hirdetés