A cipőbolt dolgozói halomszámra veszik a teamécseseket – Ha meglátod miért, te is tuti kipróbálod majd!

Már az ősz közepén tartunk, hamarosan pedig jön a tél.

Ezért úgy gondoljuk, időszerű megosztani néhány olyan trükköt, amelyek a hétköznapokban segíthetnek nekünk, hogy elviselhetőbb legyen a hideg időszak!

1. Térjünk ki rögtön a címben hivatkozott kis trükkre: hogyan tudunk vízhatlanná tenni egy, egyébként nem vízálló cipőt? Dörzsöljük be teamécsessel a cipőnket, majd hajszárítóval olvasszuk rá, és máris vízhatlanná tettük a lábbelit, még a havazás esetén sem fog beázni.

Hirdetés

2. Sokaknak komoly problémát jelent, ha havat kell lapátolniuk. Ehelyett egy hatékonyabb, és kisebb fizikai erőt igénylő megoldás, a hólapát helyett erős sörtéjű seprűt használunk, amely hatékonyabb a hó eltakarításában.

Ha nincs ilyen seprűnk, még mindig megtehetjük, hogy a hólapátot olajjal fújjuk be, így hamar lecsúszik róla a hó.

3. Amennyiben az ajtónk nem megfelelően szigetelt, és alatta behúz a hideg levegő, könnyedén megoldhatjuk ezt a problémát, hogyha egy csőszigetelő rudat félbevágunk, és azt erősítjük rá.

Az ajtó réseit gittel tömíthetjük be.

Hirdetés

4. Ha túlzottan hideg az ágy, mielőtt belefeküdnénk, felmelegíthetjük egy hajszárítóval.

5. Ha a kezünk különösen fázós, fogjunk egy kisebb zoknit, töltsük tele rizzsel félig, és tegyük be 20 mp-re a mikróba. Máris kész a kézmelegítőnk! Ne hagyjuk magára a mikróba tett száraz riszt, és ne hagyjuk bent tovább a mikrosütőben, mert veszélyesen felforrósodhat, és tüzet okozhat!

6. Télen, ha meg vagyunk fázva, nagyon jól esik egy fürdő bomba. Fogjunk fél föl bögre szódabikarbónát, keverjük egy bögre kukorica keményítővel, két evőkanál Wick Vaporubbal, és két-három evőkanál vízzel. Keverjük össze, tegyük jégkockatartóba, majd a fridzsiderbe.

Várjunk néhány órát, és már használhatjuk is: a kád szappantartójába helyezzük, lezuhanyzunk, a meleg vizet pedig ráengedjük a fürdőbombára is.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés