A fehér kréta igen hasznos lehet a ház körül. Mutatjuk:

A minden napjainkban számtalan olyan dolog vesz minket körül, amiről nem is gondolnád mennyire hasznos. Ilyen például a fehér kréta is. Ez a finom mészkőből készült íróeszköz nemcsak az iskolában, vagy a rajzolásban elengedhetetlen, hanem a háztartásban is. Most mondunk pár trükköt, ahol kiválóan felhasználhatod.

1. Megsárgult gallér

Ha mosás előtt egy kicsit dörzsölsz a fehér krétával a megsárgult részeket, akkor mosás után elfogsz képed azon, mennyivel fehérebb lett a végeredmény.

Hirdetés!

2. Zsírpecsét

Ha gyermeked véletlenül az asztal terítőt, vagy kedvenc ruháját eleszi ne is  gondolkodj sokat, rögtön krétaport tegyél rá. Ez magába szívja zsírosságot, és utána játszik könnyedséggel kitudod mosni.

Hirdetés!

3. Bőr cipők pucolása

Nem is gondolnánk, de a krétával még a bőrcipőket is kitűnően meglehet tisztítani. Dörzsöld vele egy kicsit át, majd hagyjad állni. Utána egy puha ronggyal töröld le, és élvezd a végeredményt.

4. Penész ellen

Sokan küzdenek attól, hogy a nagy nedvesség miatt, penész  foltok alakulnak ki a ház egyet sarkaiban. Ez leginkább a fürdőszobában szokott előfordulni, hiszen itt a legnagyobb a nedvesség tartalom. Azonban ha krétát helyezel el a fürdőszobában az magába szívja fölösleges nedvességet. Sőt még a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

5. Ékszerek

Valószínűleg te sem gondoltad, de a kréta akár még, az ékszerek ezüstös oxidációját is megállíthatja. Tegyél egy kis darab krétát az ékszereit közé, nehogy meg feketedjenek gyönyörű kiegészítőid.

6. Elriasztja a hangyákat

Ezek a kis bogarak, valamiért különösen nem szeretik a kréta port. Így az egyik leghatásosabb védelem velük szemben, ha a szoba sarkaiba, az ajtóhoz és az ablakpárkányra is szórunk belőle egy keveset.

7. Fali rajzok ellen

Hirdetés!

Hol ne fordulna az elő, hogy a gyerek összefirkálja a falat. De ne essünk kétségbe, egyszerűen fogjunk egy a fallal hasonló színű krétát és azzal dörzsöljük át a felületet.

 

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudáafája, promenad.hu

Borítókép: depositphotos.com

Hirdetés!