Nem kell állandóan festetni: falak megtisztítása házilag ragyogóan tisztára

Minden  lakásban, vagy házban elkerülhetetlen az, hogy a bútorok és a falak egy idő után be ne piszkolódjanak.  Arról nem is beszélve, hogy ha gyermek van a házban az előszeretettel rajzolja művét a nagy fal felületekre.

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy ezeknél az akcióknál nem engedhetjük meg mindig magunknak azt, hogy újra festesük az egész házat. Most hoztunk nektek néhány olyan tippet, amivel könnyedén eltünteted a fal foltokat, illetve gyönyörű széppé varázsolhatod a már bepiszkolódik ott falfelületet.

1. Karcok, fekete foltok

Hirdetés

A  legtöbb ilyen foltot a cipők okozzák, aminek az orra a falakon hagy ilyen foltokat, illetve a villanykapcsoló környékén is kialakulhatnak. Ezt a legegyszerűbb egy kis darab kenyér héjjal át dörzsölni.  Ha ez se volna elég akkor a különböző drogériában kapható csoda szivacs segítségével könnyedén letörölheted, az ilyen és ehhez hasonló foltokat.

2.  Ceruza nyomok

Ha te gyermeked is előszeretettel mutatja meg kreativitását a falakon, akkor az egyik legegyszerűbb  eszköz amivel eltüntetheted ezeket, egy tiszta radír. Ezzel finoman dörzsöld át a felületet, és hidd el még a végén szebb is lesz mint előtte volt. Ha zsírkrétával alkotott a gyermek akkor azt egy mosogatószivaccsal érdemes át törölni, amit picit nedves.

Hirdetés

3.  Zsíros szennyeződések

Talán ezek a legkellemetlenebb foltok, amik a falon valaha keletkezhetnek, de még erre is van házilag megoldás. Csupán nincs más dolgod csak két és fél deci liter szalmiákszeszt, két és fél deci liter húsz százalékos ecettel, valamint hetven gramm szódabikarbónával, és négy liter meleg vízzel összevegyítened.

Ha jó alaposan összekeverted a hozzávalókat, akkor egy tiszta törlőruhát belemártva töröljük át vele a falat és a mennyezetet. Utána hagyjuk megszáradni, és végül élvezzük a végeredmény.

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudásfája, bien.hu

Borítókép: kemikalrt.hu

Hirdetés

 

 

 

 

Hirdetés