A magyarok nagy trükkje: ezt permetezd a növényekre, nincs ennél hatásosabb

Egyértelmű, hogy mindenki szeretné, hogyha a növényeink egészségesek lennének, gazdag termést hoznának, és szépen, gyorsan növekednének!

Szeretnénk persze azt is, ha úgy lennének a növények kártevő mentesek, hogy közben nem kell egészségtelen, súlyosan mérgező anyagokkal permetezünk őket.

Az alábbiakban olyan szuper hatékony, természetes megoldásokat szedtünk össze, amelyeket te is sikerrel alkalmazhatsz.

Hirdetés

1.) Kiváló megoldás lehet a csalán léből készült permet. Rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz, táplálja a növényeket, de távoltartja a kártevőket. A növények tövére is önthetjük.

1 kg csalánra lesz szükségünk, 10 l vízhez, majd az oldatot hagyjuk másfél-kettő napon át állni. Használata hígítás nélkül történjen. Később, amikor a keverék megerjedt, továbbra is használhatjuk, de ekkor már tízszeresen higítsuk.

Viszont arról érdemes tudni, hogy az erjedt csalánnak igen erős a szaga.

2.) A pitypangból készült permetlé intenzíven táplálja a növényeket, és ennek hatására gyorsabban növekednek. Fogjunk két kilogrammnyi friss pitypang levelet, és adjuk 10 l vízhez, amelyben két teljes hétig erjesszünk, és minden nap keverjük meg.

Használata ötszörös hígításban történik, tavasszal és ősszel kell vele permetezünk!

Hirdetés

3.) A dió tea remek megoldás, távoltartja a kártevőket, különösen a gombás megbetegedések ellen hatékony, valamint a tetvek és a hangyák viszolyognak tőle intenzíven.

Felveszi a versenyt a bolti szerekkel, és ráadásul egészséges, környezetbarát szer. A diófa leveleket a kis zöld szárukkal együtt 2 l vízben forraljuk fel, használjunk minél több levelet.

Amennyiben komposztra használjuk, a legyeket és a hangyákat is távol tartja, egyébként pedig korlátozás nélkül bármely növényhez használhatjuk.

tudományosan igazolt azon hatása, hogy elriasztja a kártevőket.

4.) A tej is megfelelő megoldás lehet: 4 l tejet felforralunk, majd fele annyi vízzel keverjük össze. Mehetünk is, és permetezhetünk vele! A paradicsom hálálja meg elsősorban, mivel annak vírusos, gombás betegségeitől hatékonyan szabadít meg. Azonban más növényekre is érdemes kipróbálni.

Hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátai d is kipróbálhassák!

Hirdetés