Autóbalesetben az édesanya imádott férje és kisfia fatális sérüléseket szenvedett. Embert próbáló döntést kellett meghoznia:

Anna Louise Bates évekkel ezelőtt pár másodperc elforgása alatt egy autóbalesetben imádott kifiát és férjét is elvesztette. Férje a helyszínen belehalt a sérüléseibe, kisfia, Fraser pedig néhány nap múlva, a kórházban vesztette életét.

Szomorú, szinte már hátborzongató véletlen, hogy közvetlenül a baleset előtt a pár tagjai arról beszélgettek, hogy ha történne velük valami, szerveiket felajánlanák az arra rászorulók számára.

A dolgot főleg a férfi forszírozta, amiről feleségét is meggyőzte. Sajnos nagyon hamar szükség is lesz rá…

Hirdetés!

Hirdetés!

Végül aztán, visszaemlékezvén erre a beszélgetésre a feleség aláírta a papírokat, így kisfia szervei minimum négy ember életét mentették meg, és férje szövetei is jó helyre kerültek.

Hirdetés!

Bár édesanyja és kishúga soha nem fogja tudni teljesen feldolgozni a kis Fraser elvesztését, szíve tovább dobog egy másik kisfiú mellkasában. Ez pedig segít csillapítani a családtagok fájdalmát.

„Életem legnehezebb döntése volt. Viszont boldogságot éreztem, mert jól tudtam, mindketten ezt akarták volna” – mesélte Anna Loise.

„Stu úgy gondolkodott, hogy a halála után többé már nincs szüksége a testére, ezért miért ne ajánlhatná fel a szerveit másoknak? Képtelen volt megérteni, hogy miért ellenkeztem…” – mondta Anna egy kérdésre válaszolva. Elmondta, hogy mindez neki is sokat segített, hogy tovább tudjon lépni.

Azóta Anna Loiuse iskolákban a szervadományozásról tart előadásokat. Úgy érzi, ez segíthet számos ember életét meghosszabbítani, és megszabadítani őket a szenvedéstől!

Csodálatos dolgot tettek a rászorulokért! Neked mi a véleményed?

Hirdetés!