FIGYELEM!PERCEINK VANNAK HÁTRA: BRUTÁLIS VIHAR ÉRKEZIK 80 km/h SZÉLLEL: 11 megyére riasztás jött – Aki itt él, zárjon be mindent, hatalmas vihar érkezik, mutatjuk mikor!

A mai napra, 2022. július 23-ára, szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az alábbi figyelmeztető előrejelzéseket tartja fenn.

A mai napon brutális hőség lesz, az ország egész területére másod-, illetve harmadfokú figyelmeztető előrejelzés vonatkozik a durva hőség miatt. Egyes és északi és nyugati megyék kivételével mindenütt harmadfokú (piros) a veszélyjelzés, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 29 °C felett valószínű. (A kivételt képező megyék sem sokkal szerencsésebbek, mert ezekre is másodfokú figyelmeztető előrejelezés vonatkozik.)

A viharos, zivataros idő ehhez képest kifejezetten enyhülést tartogat! Íme, az alábbi megyékbe érkezik a vihar:

Hirdetés

Zivatarveszély Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Baranya megyére a nyugati országrészben, ezen kívül pedig Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére vonatkozik a keleti országrészben.

A figyelmeztető előrejelzés ezekben az esetekben elsőfokú, azaz sárga színű. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de jégeső, szélerősödés is várható!

Legyetek óvatosak!

Hirdetés