Az iskolai büfé jó szívű alkalmazottja motiváló üzenetekkel teszi szebbé a diákok napját!

Sokáig az iskolát elsősorban úgy tekintették, mint egy olyan intézményt, ahol a gyerekek ismereteket sajátítanak el. Azonban ennél sokkal, de sokkal többről van szó! Az iskola ugyanis komoly állomás a személyiségfejlődésünkben. Attól függően, hogy jó közösségben, és jó tanárokkal volt-e szerencsénk felnőni, vagy pedig kevésbé alkalmas tanárokkal és marakodó osztályközösséggel áldott vagy vert meg minket a sors, nagyon kellemes vagy éppenséggel rendkívül lesújtó emlékekkel rendelkezhetünk ezekből az időkből.

Hirdetés

Egy azonban biztos: az iskolai éveknek óriási a jelentőségük, és később is meghatározzák az élethez, vagy akár a társadalomhoz fűződő viszonyunkat. Az az oka annak, hogy a tanárok és az iskola személyzete más tagjainak vállát bizony igencsak nagy felelősség nyomja. Ők a formálói a jövő társadalmának, éppen ezért a szerepüket nem lehet eléggé hangsúlyozni!

Stacey Truman az Amerikai Egyesült Államok Virginia államában, Kingston városában az általános iskola büféjében dolgozik. Édesanyaként és intuitív, a mások boldogságával intenzíven törődő emberként hamar ráébredt arra, hogy mi mindent tehet a gyerekekért. Valami kis dolgot, aminek mégis óriási a jelentősége!

Hirdetés

Egy kis kreativitás, és nem is nagy dolog… Azonban az ötlet zseniális, és ezért a gyerekek is igen nagyra értékelik azt. Ráadásul szeretik, becsülik és tisztelik a jó szándékú büfés hölgyet, aki szinte minden tanulót névről ismer! Nem semmi!

A mosolygós hölgy azt fundálta ki, hogy kedves, a gyermekek önbizalmát növelő, illetve motivációs hatású üzeneteket ír a gyerekek részére kiosztott banánokra. Ilyen üzenet pl. “Szuperhős vagy”, vagy “Legyél a lehető legjobb éned”!

Ezek az üzenetek mind egyediek, de a gyerekek azokat véletlenszerűen kapják meg. Állítólag rendkívül sokra értékelik a kedvességet, és az erről készült videó nagyon rövid idő alatt igen népszerű lett azon a közösségi oldalon, ahová az iskolaigazgató feltöltötte. Az alábbi videóban láthatunk és (angol nyelven) hallhatunk továbbiakat a remek ötletről:

Hirdetés

Ugye milyen remek ötlet? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is halljanak erről a kedves kezdeményezésről!

Hirdetés